З турботою про довкілля: «Екологічний пікнік-2023» – свято і насолода на природі!

31 травня 2023 року
Навчальний корпус 4 (м.Київ, вул. Героїв Оброни 13)

 17 травня 2023 р. на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології відбулася цікава нетривіальна подія – «Екологічний пікнік». Метою його проведення є популяризація та поширення нових знань і вмінь у галузі екології nта природокористування і привернення уваги усіх небайдужих до охорони і збереження довкілля. Безпосередню активну участь в організації заходу взяли студенти наукового гуртка «Екологія довкілля» і викладачі кафедри екології агросфери та екологічного контролю.

 
Студенти і викладачі кафедри організували спеціальну територію на якій був проведений майстер клас щодо правильного сортування відходів та вплив їх на здорове довкілля. Керівниками наукового гуртка «Екологія довкілля» доцентами кафедри Євгенієм Бережняком і Вітою Строкаль була надана інформація щодо доцільності диференційованого збору сміття, відповідного поводження з ним та ознайомлення із методами і способами його утилізації та повторного використання. Для наочності процесу організованого сортування сміття були виставлені картонні короби для селективного збору паперових виробів, скла, пластику та харчових відходів. Особливо корисною ця інформація була для студентів 1 і 2 курсу факультету та іншим гостям присутнім на заході. 
 
У ході роботи Екологічного пікніку студенти-гуртківці Кирило Грабовецький, Анастасія Марченко і Валентина Самойленко провели цікавий інтерактив-лотерею у якій кожен бажаючий міг відповісти на тематичні запитання різного ступеня складності й отримати відповідну заохочувальну винагороду.
 
 
Студенти Дарина Мандрика і Владислав Дейнека презентували за допомогою ноутбуку актуальні відеоролики у яких були показані важливість сортування відходів і можливості їх повторного використання. У свою чергу студентка Марія Книш демонструвала охочим можливості кращого запам’ятовування знань шляхом розфарбування різними кольорами матеріалів, що підлягають сортуванню і правильній подальшій їх утилізації. Виконання даного завдання було, на нашу думку,  досить цікавим і пізнавальним!     
  
 
Паралельно проходив і благодійний ярмарок із продажу смаколиків та домашніх виробів, приготовлених безпосередньо викладачами кафедри Ганною Сербенюк і Юлією Рудяк, а також високоякісний мед від доцента Марини Ладики та цікаві сувенірні вироби доцента Сергія Павлюка, які користувалися попитом у відвідувачів. Виручені кошти від реалізації були передані на допомогу бійцям ЗСУ, що захищають нашу незалежність на сході України. Варто відзначити, що студентка 2-го курсу Влада Бровченко охоче вела імпровізовану торгівлю і радо робила пам’ятні світлини із усіма бажаючими.
 
Отже, студенти-гуртківці провели черговий навчальний день із користю для себе та відвідувачів «Екологічного пікніка» із великим бажанням зробити добру спільну справу.
 
Дякуємо керівництву факультету і студентській організації за підтримку проведення даного заходу та можливість подібних зустрічей у майбутньому!
 
Євгеній Бережняк, керівник наукового гуртка «Екологія довкілля»,
Віта Строкаль, керівник секції «Водний екоінспектор»
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook