Кафедра іноземної філології і перекладу: програма академічної мобільності Erasmus+ діє

5 червня 2023 року

 

Студенти Національного університету біоресурсів і природокористування України, які навчаються за освітньою програмою «Німецька мова та друга іноземна», вже кілька років поспіль мають можливість взяти участь у програмі академічної мобільності Erasmus+, яка реалізується у співпраці з Університетом Пардубіце (Чехія).

  Координатор проєкту з чеського університету Ян Чапек неодноразово відвідував наш університет, зустрічався зі студентами, читав лекції. На жаль, умови й обмеження воєнного часу завадили приїзду пана Чапека у цьому семестрі для проведення практичних занять з німецької мови та лексикології німецької мови. Планувалось також обговорення подальшої співпраці у межах програми Erasmus+. Тому така робоча зустріч відбулась в Університеті Пардубіце. Її головним результатом стала підготовка документів для подання на продовження цієї програми. Сподіваємось на позитивне рішення, і тоді ще багато наших студентів отримають можливість навчатись у зарубіжному університеті, вдосконалити знання іноземних мов, встановити контакти й поспілкуватись зі своїми однолітками з інших країн.
  Варто зазначити, що під час зустрічі з чеськими і німецькими викладачами всі вони дуже схвально відгукувались про наших студентів, які протягом семестру чи двох навчались в Університеті Пардубіце. Особливо відзначали студентку нинішнього четвертого курсу Софію Сальник. Наразі у Пардубіце перебувають дві студентки третього курсу – Олександра Бутрій і Анастасія Підгайко, які теж демонструють успіхи у навчанні. До речі, цікаво, що вони обидві не вивчали німецьку мову у школі, а почали вивчати її вже в університеті, вступивши на спеціальність «Філологія (німецька)». Завдяки старанній роботі, наполегливості й відповідальності дівчатам вдалось досягти такого рівня володіння німецькою мовою, який дозволив їм пройти конкурсний відбір для участі у програмі Erasmus+.
  

  Тож бажаємо нашим студентам подальших успіхів, а випускників шкіл запрошуємо приєднатись до нашої університетської родини, вступати на навчання за освітньою програмою «Німецька мова та друга іноземна», яка пропонує такі чудові перспективи.

 
Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook