Кінологічний спорт у НУБіП України: Раллі-Обідієнс

8 червня 2023, 17:21
ФВМ НУБіП України

   Нещодавно факультет ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України приймав на своїй території змагання з надзвичайно цікавого виду спорту з собаками – Раллі-Обідієнс.

   На старт вийшло більше сорока учасників із собаками найрізноманітніших порід та без порід. Усі отримали, дипломи та медалі, а також подаруночки від партнерів клубу дресирування собак MaliGuards Club K9.

   Ветеринарну підтримку собак-спортсменів протягом заходу традиційно забезпечував ННВ «Ветмедсервіс».

   Що таке Раллі-Обідієнс?
   Виступ спортсмена полягає у проходженні разом із собакою певного маршруту з різноманітними завданнями зі слухняності та трюків на шляху, які виконує собака за командою людини. Час проходження траси лімітується. Чим швидше пройдено трасу, тим кращим вважається результат.

   Спорт «Раллі-Обідієнс» набирає популярності, тому що є масовим і легкодоступним. Так, у класі «Цуценята» можуть виступати собаки молодші 12 місяців, чого немає в жодному іншому нормативі. Більше того, протягом усього маршруту спортсмен може використовувати смаколики та іграшки для заохочення напарника. У класі «Діти» можуть виступати спортсмени до 14 років, наймолодші навіть у супроводі дорослого. Єдиною умовою є абсолютне невтручання дорослого у роботу собаки, щоб дитина могла якнайкраще показати свою вправність в управлінні улюбленцем. Клас «Ветерани» для собак старших восьми років – чудова можливість та мотивація для власників залишатися активними зі своїми улюбленцями. Умови участі у цьому класі дозволяють не поспішати, адже час проходження траси у класі «Ветерани» не враховується.

 

   Собаки віком від одного року виходять на старт у класі «Новачки», і мають набрати певну кількість балів, або добре виступити щонайменше тричі, щоб перейти у наступний клас. З кожним новим рівнем – «Прогрес», «Професіонали», «Майстри», збільшується складність маршрутів та кількість завдань на ньому. На вищих рівнях уже не можна заохочувати собаку ласощами та іграми. Таким чином, кожен спортсмен має куди рости і покращувати свою майстерність у дресируванні собаки.

   Студентка факультету ветеринарної медицини Крістіна Пузійчук разом зі своїм лабрадором Емою уже досягли класу «Професіонали», і активно готуються до чергових змагань, які відбудуться третього вересня на майданчику для дресирування собак факультету ветеринарної медицини.

 

   Запрошуємо усіх охочих завітати та повболівати за наших спортсменів.

   За подробицями щодо підготовки до змагань з Раллі-Обідієнс можна звертатися за телефоном +38 067 480 86 93

Завідувач ННВ Клінічного центру
«Ветмедсервіс» В’ячеслав СОЛОМОН

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook