Успішно проведено засідання секції «Теплоенергетичні системи»

8 червня 2023 року

 

Засідання секції «Теплоенергетичні системи» І Міжнародної конференції ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ В ЕНЕРГЕТИЦІ І АВТОМАТИЦІ відбувалось у змішаному форматі. До нього он-лайн долучились науковці зарубіжних країн – Німеччини, Словакії та Польщі. В заході поряд з науково-педагогічними працівниками кафедри теплоенергетики та низки відокремлених підрозділів НУБіП України взяли участь науковці Інституту технічної теплофізики НАН України, НТУ «Київський політехнічний інститут», Полтавського політехнічного університету.
 
 
З цікавою доповіддю виступила пані Едіта Дудкевич – з кафедри кондиціювання повітря, опалення, газу та захисту повітря Вроцлавського університету науки і техніки.
 
 
Ґрунтовний аналіз глобальної енергетичної світової кризи останніх років містився у доповіді чл..-кор. НАН України Бориса Баска.
 
 
 
 
Ціла низка доповідей була присвячена використанню біомаси для цілей енергопостачання. Так, д.т.н. Борис Давиденко представив чисельну модель перенесення теплоти і маси при спалюванні пелет рослинного походження.
Професор Анатолій Колієнко детально розглянув позитивні моменти та перестороги використання відходів у якості палива в комунальних теплоенергетичних системах.
 
 
Консультанти НТЦ «Біомаса» Тетяна Желєзна та Семен Драгнєв у своїх доповідях висвітили поточний стан та перспективи розвитку ринку біоетанолу та біодизелю в Україні.
 
 
Крім знаних фахівців, в роботі секції взяли участь і молоді вчені. Аспірантка ІТТФ НАН України Юлія Новікова представила свою закінчену наукову роботу, пов’язану з дослідженням тепломасообмінних процесів при переробці застарілих мулових відкладень, а Ганна Гетманчук поділилась даними свого експериментального дослідження повітрообміну в квартирі. 
 
 
Серед доповідей співробітників кафедри теплоенергетики НУБіП найбільше зацікавила присутніх робота проф. Валерія Горобця та доц. Віктора Троханяка «Оптимізація компактних пучків труб малого діаметра при поперечному їх обтіканні».
 
 
Загалом, проведення конференції посприяло зміцненню зв’язків кафедри теплоенергетики зі спорідненими кафедрами інших ЗВО України, а також передачі досвіду знаних фахівців молодим ученим, що сприятиме подальшому розвитку теплотехнічних досліджень задля підвищення енергоефективності економіки країни.
 
 
Секретар секції
 доцент Олена Шеліманова
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook