Виховний захід «День Святого Валентина»

16 лютого 2023 року

 

Куратор 4 курсу 2 групи Бабич Олександр Анатолійович  привітав студентів одним із улюблених свят молоді -  Днем святого Валентина.

 

День Святого Валентина (Валентинів день, День закоханих) — щорічне свято, яке відзначають 14 лютого. Назва походить від святого Валентина, якого згадує цього дня під час літургії Католицька церква.

За легендою, християнський священник Валентин жив за часів імператора Клавдія II Готського (III ст.) й окрім основного покликання займався природничими науками та медициною.

Войовничий імператор Клавдій вважав, що сім'я заважає солдатам воювати за імперію і видав едикт, що забороняв воїнам одружуватися. Валентин, попри цей указ, продовжував таємно вінчати всіх охочих. За це його заарештували й ув'язнили під охороною офіцера, прийма́чка якого була сліпою. Священник оздоровив її, а опісля навернув на християнство батька й цілу родину. Довідавшись про це, імператор наказав відтяти йому голову, що й сталося 14 лютого.

Але щонайменше троє святих Валентинів були римськими мучениками. Один був священником і лікарем у Римі, другий — єпископом у Терні (Італія), третій жив у Єгипті приблизно у 100–153 роках. Останній був одним із кандидатів на пост римського єпископа (тобто Папи), у своїх проповідях звеличував цінності шлюбу як втілення християнської любові. Про обставини його смерті і про місце поховання практично нічого невідомо.

 

Існує думка, що сучасний День святого Валентина — маркетинговий хід.[12] У всьому світі існують особливі традиційні дарунки в цей день. Наприклад, у Франції це ювелірні прикраси, в Японії — кондитерські вироби певної компанії-виробника, а в Данії — засушені квіти.[13] Оскільки свято набуло популярності і в Україні, то й традиція дарувати щось в цей день своїм коханим також стала „обов'язковою“. Зазвичай є безліч варіантів та пропозицій, вибір залежить від бюджету: від подарункових сертифікатів (на вивчення мови, шопінг, заняття фотографією тощо) до подорожей.

 

Куратор 4 курсу 2 групи

Бабич О.А.

 

 
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook