Написання грантових проектів та міжнародних публікацій в рамках Twinning проекту "Capacity building of Ukrainian researchers for sustainable livelihoods: socio-economic development"

9 червня 2023 року
м.Варшава, Польща

5-9 червня 2023 р. у м.Варшава відбулась низка заходів у рамках Twinning проєкту співпраці НУБіП та University of Reading. Модераторами заходу були д-р Сара Карді (Sarah Cardey), Емма Бещіца (Emma Beschizza) та доцент Алла Кравченко.

Представники University of Reading презентували на прикладі успішно реалізованих кейсів методику написання проектних пропозицій, вибору проектної ідеї, пошуку джерел фінансування, особливостей національних та міжнародних програм. Зокрема, детально описали можливості отримання фінансування за державною програмою UK Research and Innovations (https://www.ukri.org/opportunity/). Після опрацювання теоретичного матеріалу команда кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності, а саме:  Віталій Луцяк, Наталія Коваленко, Олена Ковтун, Олександра Ралко представили свої проектні ідеї, визначили сильні сторони, які потрібно використовувати при проектному дизайні, визначили очікувані результати та вплив проекту на рівні університету, держави, регіону, світу. Обговорили необхідність застосування стратегічного підходу до планування грантового проектування.

 

Друга половина програми заходів була присвячена публікаціям результатів досліджень проектів як одного з ключових показників для оцінки значущості реалізованого проекту. Розглянули різні підходи до публікації результатів досліджень у виданнях з високим рейтингом. Детально вивчили та порівняли можливості для публікації статей у відкритому та закритому доступах у таких виданнях, як Agricultural Systems та Journal of Rural Studies.

 

Сарою Карді (Sarah Cardey) були запропоновані прості способи поширення результатів досліджень та підвищення цитованості статей, зокрема, розміщення статей на персональних сторінках соціальних мереж, на сторінках кафедр, факультетів, на сайті університету, на платформах по обговоренню результатів наукових досліджень, наприклад, theconversation.com, що є поширеним у Великобританії.

 

Варто зазначити, що у структурі University of Reading є спеціальний відділ маркетингу, що займається просуванням статей викладачів, професійним розширенням кола читачів публікацій співробітників університету.

Олександра Ралко, доцент кафедри

адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook