Erasmus Staff Week в Університеті прикладних наук Гайсенхайм (Німеччина): нові можливості для співпраці

12 червня 2023 року
Університет прикладних наук Гайсенхайм, Німеччина

12 червня 2023 року розпочався візит до Університету прикладних наук Гайсенхайм (Німеччина) делегації НУБіП України у складі професора Вадима Ткачука, проректора з міжнародної діяльності та розвитку НУБіП України та доцента Олени Ковтун, заступника декана факультету аграрного менеджменту з питань міжнародної діяльності

Ця активність була запланована ще у 2020 році, коли і розпочалась співпраця НУБіП України з Університетом Гайсенхайм. Але у зв'язку з пандемією, початок мобільності саме для адміністративного персоналу було перенесено. Хоча студентська мобільність успішно проводиться, незважаючи на початкові пандемічні обмеження. 

На зустрічі присутні представники 15 установ з шести країн.

В рамках мобільності з цими установами передбачається розширення спільних проєктів за такими напрямками: харчові технології (у т.ч. культура виробництва вина), харчова логістика, виноробство, захист навколишнього середовища та культурних пам'яток, культурний розвиток ландшафтів, ландшафтна архітектура, міжнародний винний бізнес, інформаційні технології та роботизація.

Офіційну частину зустрічі розпочав Prof. Dr. Hans Reiner Schultz, президент Університету Гайсенхайм, який коротко повідомив про історію університету, його  здобутки та плани на майбутнє.

Університет Гайсенхайм налічує свою 150-річну історію з 1872 року як Королевський Пруський навчальний інститут вищої освіти з виробництва вина та садівництва. Згодом це був Гайсенхайм дослідницький центр і Факультет Гайсенхайм Університету прикладних наук Рейн-Майн, і, нарешті, заклад став незалежним з 2013 року. 

Наразі в Університеті Гайсенхайм функціонує 9 бакалаврських, 10 магістерських, одна МВА програма Management in the Wine Industry. Також в Університеті є досвід та напрацювання з підготовки PhD студентів, яких станом на 2023 рік є 81 особа. Університет Гайсенхайм позиціонує себе як Університет нового типу, поєднуючи практику, навчання та дослідження. Кампус університету наразі перебуває в процесі реновації за підтримки федеральної землі Гессен, на що виділено 102,5 млн.євро земельного бюджету, що заплановано на будівництво чотирьох нових будівель, а саме: Лекційний зал, Центр технологій виготовлення напоїв, Центр харчової логістики та сталого розвитку, Центр безпечності продуктів харчування. Також Prof.Dr.Hans Reiner Schultz окремо зупинився на напрямах наукових проєктів, які ведуться в Університеті. 

Також учасники зустрічі мали можливість відвідати дослідні поля Університету Гайсенхайм, де, в тому числі, були продемонстровані закладені та проведені дослідження у виноробстві.

Олександр Лабенко,

директор ННЦ міжнародної діяльності

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook