Агробіологи – активні учасники Twinning проєкту співпраці НУБіП та University of Reading

13 червня 2023 року

Протягом 5 – 9 червня 2023 у м. Варшава відбувся семінар “Capacity building of Ukrainian researches for sustainable livelihoods: socio-economic development” за участю науковців та викладачів НУБіП та Редингського британського університету. Метою зустрічей було розширення та поглиблення співпраці між університетами, обговорення ідей та пошук пропозицій щодо довготривалого співробітниця в галузі наукових досліджень.

 

Склад учасників семінару НУБіП був представлений науковцями, викладачами, аспірантами різних факультетів та структурних підрозділів: агробіологічного, аграрного менеджменту, тваринництва та водних біоресурсів, інформаційних технологій, харчових технологій, гуманітарно-педагогічного, ННІ енергетики, автоматики та електрозбереження.


В рамках робочих зустрічей британські колеги познайомили українських учасників з історією міста Рединг, структурою та провідними напрямками досліджень університету – одного з найбільших ЗВО Британії в галузі сільського господарства, який входить в топ -30 найкращих університетів Великобританії; продемонстрували нові підходи в організації співробітництва між різними сферами досліджень, провели тренінги з тем глобального партнерства, пошуку фінансування наукових досліджень, написання наукових статей.


В свою чергу представники НУБіП ознайомили британських колег з історією і діяльністю Національного університету біоресурсів і природокористування України, презентували провідні напрямки досліджень окремих структурних підрозділів, а також надали ідеї для співпраці в майбутньому.



Не залишились осторонь і НПП нашого факлуьтету. Зокрема, учасники семінару від агробіологічного факультету у складі доцента кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води Кравченко Ольги, доцента кафедри рослинництва Свистунової Ірини, доцента кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К.Шикули Ярош Анни  та аспіранта кафедри рослинництва Гордини Наталії, запропонували ідеї спільних наукових досліджень у напрямках сталого розвитку сільського господарства, енергетичної і продовольчої безпеки, біоенергетики, змін клімату та продуктивності сільськогосподарських культур, органічного виробництва.


Результатами семінару є знаходження перспективних напрямків співпраці обох університетів,  заплановані подальші он-лайн зустрічі з метою обговорення співпраці в галузі наукових досліджень, написання наукових статей.

Гордина Наталія,

аспірантка кафедри рослинництва

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook