«Добрива перемоги» у фокусі уваги виробників добрив та логістів

13 червня 2023 року
Аграрний сектор України, і зокрема рослинництво, має вагоме значення у світовій продовольчій безпеці. Про це знає вже кожний. Без використання добрив утримати об’єми зерна і іншої продукції практично не можливо. Про стан ринку добрив в Україні, їх виробництво і транспортування міркували на конференції «Добрива перемоги» 1 червня.
   За даними виробників об’єми виробництва цього року сягнуть довоєнних часів. Тож, аграрії України будуть забезпечені добривами у повній мірі. Експерти прогнозують зниження цін на добрива на ринку України. Питання тільки у економічній спроможності агрокомпаній.

  До того ж, українські виробники добрив готові забезпечити і зовнішній ринок нашими добривами. Проте, тут постає питання із їх логістикою. В Україні відвантаження добрив відбувається через порт в Ізмаїлі, пропускна здатність його досить незначна порівняно із портами Одеси, Миколаївщини, тощо. Налагоджують шляхи збуту через Румунію та інші країни.
   Із питанням: яким добривам зараз надають перевагу аграрії, щоб зекономити кошти, і з яких причин - виступила Надія Бордюжа, доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва НУБіП України.


  Учасники конференції обговорили болючі питання, поділилися досвідом, налагодили контакти.

Ігор Бордюжа,
асистент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва
 
 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook