Засідання секції «Штучний інтелект та системи автоматизації» в рамках І Міжнародної науково-практичної конференції «Цифрові технології в енергетиці і автоматиці»

14 червня 2023 року

Черговий майданчик у стінах кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І. І. Мартиненка зібрав учасників наукової конференції для спілкування та можливості обговорити нові виклики в енергетиці та автоматиці. Засідання секції «Штучний інтелект та системи автоматизації» проходило під модераторством завідувача кафедри АРС Віталія Лисенка та запрошеного колеги завідувача кафедри технічних та програмних засобів автоматизації з Національного університету «Київський політехнічний інститут» Анатолія Жученка.

Розпочали з доповіді запрошених гостей. Анатолій Іванович Жученко поділився досвідом організації навчального процесу та умов наукових досліджень в НТУ «КПІ» на спорідненій кафедрі, підняв нагальні питання зміни галузі знань, підходів до підготовки фахівців з автоматизації й організації вступної кампанії поточного року.
Доповідь завідувача кафедри комп’ютерних систем управління Володимира Дубового з Вінницького національного технічного університету стосувалась децентралізованого координаційного керування багатозональними тепловими об’єктами викликала зацікавленість учасників конференції. Окрім того Володимир Михайлович поділився досвідом кафедри, що також є випусковою для студентів спеціальності 151 (174) «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології».

Кафедру автоматики та робототехнічних систем представив завідувач Віталій Лисенко, який у своїй доповіді детально окреслив напрями наукових досліджень співробітників кафедри, новітні підходи до вирішення проблем керування складними біотехнічними обєктами. У ході екскурсії гостям було продемонстровано лабораторну та матеріально-технічну базу кафедри.

Далі секція працювала за програмою конференції. Виступив Антон Торопов, доцент НТУ «КПІ» із доповіддю, присвяченою аналітичному конструюванню квазіоптимального регулятора електроприводу подачі подрібнювача соломи із використанням концепції методу Пірсона.

Цікавою була доповідь Марини Новіцької з Інституту технічної теплофізики НАН України щодо моделювання ВДЕ нейронними мережами, адже за доповіддю послідува ряд питань та обговорень.

Аспіранти кафедри АРС Павлов Сергій і Олексій Словіковський мали можливість пройти апробацію свої наукових досліджень та запропонували до розгляду доповіді, отримали рекомендації та пропозиції від досвідчених професорів, аби вчасно та якісно підготувати свої аспірантські роботи.

Загалом на секційному засіданні були представлені понад 20 доповідей, що стосувалися автоматизації, штучного інтелекту та робототехніки. Дякуємо за участь кожному доповідачу та чекаємо у стінах кафедри!


Доцентка кафедри АРС Алла Дудник

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook