Викладачі кафедри іноземної філології і перекладу взяли участь у конференції «Perspektiven auf die Europäische Union im Jahr 2023»

14 червня 2023, 10:31
Літні конференції у академічному центрі Зонненберг (Німеччина) вже стали традиційними. Зважаючи на складні умови останніх років – спочатку обмеження, пов’язані з пандемією коронавірусу, а потім війна – українські учасники мали змогу тільки дистанційного долучення до пленарних засідань і воркшопів у межах конференції. Так було і цьогоріч, проте керівництво центру висловило сподівання на те, що на зимовій конференції науковці й студенти зможуть бути присутніми особисто.
  Основною темою конференції статус-кво Європейського Союзу і його перспектив. Модератор Йонатан Уч висвітлив питання витоків ЄС, сутності європейської ідеї та європейських цінностей.  При цьому він зазначив, що сьогодні, однак, публічні повідомлення про Європейський Союз коливаються між єдиним ЄС, який підтримує Україну в її боротьбі за свободу, і ЄС, який здається розділеним між Сходом і Заходом. Тому на одному із семінарів було розглянуто причини розвитку розбіжностей між країнами-членами цього об’єднання та різними поглядами на ЄС, як у його межах, так і поза ними.
  Особливе зацікавлення викликали доповіді відомих науковців та подальші дикусії з ними: доктора права Себастьяна Цайтцманна про страх Центральної та Східної Європи перед поділом, з одного боку, та ентузіазм щодо власного шляху, з іншого; про диференційовану інтеграцію, верховенство права та баланс між єдністю та різноманітністю в ЄС; доктора Яна Кінга з Великої Британії про проблему колоніалізму та його спадщини в нинішній Європі; Яна Штарманса та Сімона Штрауса про новий погляд на Європу.

  Україна на шляху до інтеграції до Європейського Союзу. Тож було важливо почути, що сьогодні об'єднує країни Європи і що їх роз'єднує.

 
Світлана Амеліна,

завідувач кафедри іноземної філології і перекладу

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook