Опановуємо концепцію «Lean production» в рамках вивчення дисципліни «Операційний менеджмент»

14 червня 2023 року

По успішному завершенню навчального року та складанні всіх іспитів хочу надати відгук про дисципліну операційний менеджмент, яку викладали професор кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, доктор економічних наук, професор, член-кореспондент НАН України Лідія Василівна Шинкарук та доцент кафедри, кандидат економічних наук Тетяна Олексіївна Власенко.

Протягом двох семестрів ми освоювали концепцію «Lean production» в рамках дисципліни "Операційний менеджмент". Суть даної концепції полягає у відтворенні всіх етапів, процесів та ресурсів одного повного виробничого циклу роботи підприємства. «Lean production» досить цікава і практична. За її допомогою ми легко могли проаналізувати витрати, здійснювати прогнозування та оцінку діяльності підприємства.

  

 

Для початку наша група розділилась на команди, де за типом особистості мали визначити ролі та функції. Потім за вибраною тематикою (напрям в агробізнесі) визначали поточний стан виробництва та створювали першу чернетку поточного стану виробництва. На мою думку, «Lean production» є дуже корисною, адже допомагає загально та повно оглянути всі виробничі процеси, а також її переваги полягають в універсальності – шаблон наших технологічних карт можна застосовувати у будь-якій сфері.

Всі заняття, які проводили викладачі кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Лідія Василівна Шинкарук та Тетяна Олексіївна Власенко були максимально комфортними та доступними. Ми часто проводили обговорення, а робота в команді допомагала нам об’єднати зусилля та максимально ефективно використати вміння та особливості кожного з учасників.

На додаток до всього можу сказати, що для мене це був справді цінний досвід. Який я збираюсь використовувати у повсякденному життя та кар’єрі.

Анна КРАСНОШТАН,
студентка 3 курсу 4 групи
факультету аграрного менеджменту

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook