Міжнародна навчальна мобільність – ще одна додаткова перевага навчатися в НУБіП України

14 червня 2023 року
Університет прикладних наук Гайсенхайм, Німеччина

14 червня 2023 року в рамках візиту делегації НУБіП України у складі професора Вадима Ткачука, проректора з міжнародної діяльності та розвитку НУБіП України та доцента Олени Ковтун, заступника декана факультету аграрного менеджменту з питань міжнародної діяльності відбулась зустріч зі студентами факультету аграрного менеджменту, що перебувають за програмою мобільності Ерасмус+ в Університеті прикладних наук Гайсенхайм. Можливість міжнародної мобільності наразі існує для студентів НУБіП України для програм обміну до понад 40 університетів-партнерів, з якими НУБіП України уклав угоди про співпрацю.

Під час зустрічі студенти поділились своїми враженнями щодо перебування на програмі мобільності Ерасмус+.

Ірина Мазур, студентка 3 курсу ОП "Менеджмент": "Університет Гайсенхайм добре відомий в світі винного бізнесу. Саме тут я познайомилась з людьми різних національностей, що дало мені змогу пізнати їх культуру та світогляд. Крім того, академічна частина, тобто курси в університеті, були дуже корисні, адже зосереджені на здобутті практичних навичок. Більшість завдань - це командна робота, що готує студента до подальшої співпраці в колективі. До того ж, життя в іншій країні дає можливість розширити власні горизонти, встановити нові міжнародні зв'язки та взагалі стати більш самостійним.

За час перебування тут, я значно удосконалила свій рівень англійської мови, а також покращила німецьку.

Загалом, мій досвід у програмі Еразмус+ був дуже корисним, і, як на мене, це чудова можливість для студентів здобути нові навички та інтегруватись у міжнародне середовище".

Анастасія Клочко, студентка 2 курсу ОП "Маркетинг": "Мої враження від навчання в університеті Гайсенхайм дуже позитивні. Я кожного дня дізнаюсь щось нове, відкриваю для себе світ виноробства та дізнаюсь про виноград більше. Постійне навчання англійською мовою теж дуже мотивує. Від себе хочу сказати, що боятись нічого не треба і, якщо є така можливість, то потрібно обов’язково спробувати вчитись тут! Вас завжди підтримають та допоможуть, якщо така потреба взагалі виникне. Ну і, як ще один бонус, ви побачите ще одну частину світу та зможете насолоджуватися спокоєм та краєвидами долини річки Рейн кожного дня".

Катерина Носар, студентка 3 курсу ОП "Менеджмент": "Навчаючись рік в університеті Гайсенхайм дізналася дуже багато цікавого. Хочу сказати про навчання: дисципліни викладаються англійською мовою, а також можна познайомитися з міжнародними студентами, які приїхали з різних країн світу. Також є можливість вивчати додатково іноземні мови безкоштовно, а саме: німецьку, французьку, італійську та ін. Як учасник міжнародної програми обміну ERASMUS+, хочу порадити іншим студентам нашого НУБіП України бути впевненими у своїх силах і все обов’язково вдасться! Адже навчання за програмою обміну – це, насамперед, безцінний досвід для кожного студента, а ще – можливість пізнати світ, відкрити культуру і традиції іншої країни та подорожувати в інші країни Європи". 

Марія Ганенко, студентка 3 курсу ОП "Маркетинг": "Я нещодавно отримала чудову можливість опановувати знання з International Wine Business за програмою Erasmus+.

Університет прикладних наук Гайзенхайм гостинно приймає та підтримує на кожному етапі вступу та у подальшому навчальному процесі. Я щаслива бути тут, адже це прекрасна можливість вивчити щось нове, вдосконалити володіння англійською мовою та постійно знайомитись з новими людьми з різних куточків світу. Особлива подяка куратору програми Ерасмус+ в НУБіП України проректору Ткачуку Вадиму Анатолійовичу та координаторам від факультету аграрного менеджменту програми: декану факультету Остапчуку Анатолію Дмитровичу та Ковтун Олені Анатоліївні за розширення кордонів у навчанні студентів НУБіП України".

В липні 2023 р. для студентів розпочнеться сесія і за умовами програми Ерасмус+ отримані кредити за погодженими навчальними програмами мають бути інтеровані до навчального плану та звітності відповідних освітніх програм НУБіП України.

Студенти НУБіП України мають можливість подавати заявки на участь в програмах мобільності, відслідковуючи оголошення на веб-сторінці новин ННЦ міжнародної діяльності.

Олександр Лабенко, директор

ННЦ міжнародної діяльності

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook