УЧАСТЬ ГУРТКІВЦІВ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ КОНКУРСІ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ З ГАЛУЗЕЙ ЗНАНЬ І СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ

24 квітня 2023 року

  Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 30.01.2023 р. № 21/08-118 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2022-2023 навчальному році» та наказу ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України (№ 201 від 13.03.2023р.) 24 квітня 2023 року на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології було проведено І етап конкурсу студентських наукових робіт.

  Студентський науковий гурток «Фітопатологія» також був представлений на даному конкурсі. Староста гуртка, студент 4 курсу спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» Руслан Круковський (науковий керівник д. с.-г. н. Мирослав Піковський) представив наукову роботу на тему «Особливості розвитку фузаріозного в’янення огірка та екологічні особливості гриба  Fusarium oxysporum f. sp. cucumerinum Owen».

  Мета роботи: вивчення симптомів прояву фузаріозного в’янення огірка, динаміки розвитку хвороби, екологічних особливостей та штамових відмінностей гриба F. oxysporum. Дослідження проводили в умовах проблемної науково-дослідної лабораторії «Мікології і фітопатології» кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна НУБіП України.

  Вивчення росту гриба та його розвитку досліджували на різних поживних середовищах: картопляно-глюкозний агар, картопляно-морквяний агар, середовище Чапека, середовище Докса та голодний агар. Досліджено штамові відмінності F. oxysporum щодо температурного фактора та інтенсивність спороношення патогену.

Софія Ільченко

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook