СТУДЕНТСЬКИЙ НАУКОВИЙ ГУРТОК «ФІТОПАТОЛОГІЯ» ПОСІВ ІІІ МІСЦЕ У І ЕТАПІ «ФЕСТИВАЛЮ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКИ - 2023»

5 травня 2023 року

  Щорічно навесні Національний університет біоресурсів і природокористування України проводить «Фестиваль студентської науки». Незважаючи на воєнний стан в країні, студенти факультету захисту рослин, біотехнологій та екології в очній формі продемонстрували свої досягнення в науці та інноваціях.

  На І етапі Фестивалю, що проходив 5 травня 2023 року, 15 студентських наукових гуртків факультету презентували наукові здобутки за минулий рік та стратегію їх розвитку на майбутній. Серед них був і студентський науковий гурток «Фітопатологія» (науковий керівник – д.с.-г.н., доц. Мирослав Піковський).

 

  Перед аудиторією був представлений звіт нашого гуртка. Його староста, студент 4 курсу спеціальності 202 Захист і карантин рослин Руслан Круковський зазначив, що на даний час, у роботі студентського наукового беруть участь 30 студентів із спеціальності «Захист і карантин рослин» різних курсів навчання. 

  Базою для проведення лабораторних досліджень гуртківців є проблемна науково-дослідна лабораторія «Мікології і фітопатології». Члени гуртка беруть активну участь у всеукраїнських та міжнародних науково-практичних конференціях.

Основними заходами, що проводяться під егідою гуртка є опанування різних методик діагностики хвороб сільськогосподарських культур, поглиблення вмінь з ідентифікації збудників патологій рослин, дослідження екології фітопатогенних грибів, організація екскурсій у провідні науково-дослідні установи тощо.

Під час звіту, було зазначено про основні напрямки роботи гуртка «Фітопатологія» на 2023 рік.

Наприкінці І етапу «Фестивалю студентської науки - 2023» було оголошено про результати конкурсу. Студентський науковий гурток «Фітопатологія» посів почесне ІІІ місце.

 

Йосип Гольцбергер

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook