Курси з підготовки кваліфікованих робітників за професією 8331 «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» категорії А1

15 червня 2023 року
НУБіП України

Тракторист — це професія, яка була, є, і матиме попит в будь-який час. Неодноразово агрокомпанії жалілися на нестачу кваліфікованих механізаторів на закордонну техніку. Є багато дівчат, які бажають скласти достойну конкуренцію хлопцям в аграрній справі, особливо у воєнний період, коли велику кількість операторів мобілізовано в ЗСУ й проблема в сільському господарстві загострилася ще більше, на що неодноразово натякав міністр освіти у своїх виступах.

 

Кафедра тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів відновила роботу курсів з підготовки кваліфікованих робітників за професією 8331 «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» категорії А1 (ДСПТО 8331.А.01.50-2016). На протязі тижня інструктори навчають здобувачів вищої освіти практичним навикам по підготовці трактора до роботи, запуску двигуна, керування трактором, технічному обслуговуванню машин.

  

Впродовж курсу здобувачі виконують завдання, які внесені в контрольну картку з індивідуального навчання водіння сільськогосподарського технікою. На початку виконання завдання інструктор пояснює і показує прийоми користування органами керування і контрольними приладами трактора, запуску двигуна, керування зупинки трактора, проведення операцій технічного обслуговування звертає увагу здобувачів вищої освіти на безпечні методи роботи.

 

Скільки б не пройшло часу — потреба у кваліфікованих робітничих кадрах аграрного напрямку буде завжди. Без золотих рук тракториста, без рук агронома, без його голови нереально виростити культуру.

 

Асистент кафедри
тракторів, автомобілів
та біоенергоресурсів
Юліана КОЛЄСНІК

 



 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook