Виховні заходи "Хелловін - кельтські традиції у сучасному світі"

31 жовтня 2022, 10:10

 З 25.10.22 до 28.10.22 асистент кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Тузюк М.О. провів виховні заходи про традиції та історію свята Хелловін, на тему "Хелловін - кельтські традиції у сучасному світі" з групами БЦІ-2104, Аі-2204ст та Аі-2205ст. Мета заходу - зацікавити студентів у культурі інших країн, поширити їх світогляд та ознайомити з традиціями західних друзів України.
Виховний захід проведений у формі вікторини до якої студенти мали підготувати своє знання про Хелловін використовуючи підготовлені інформаційні джерела з англомовних вебсайтів. Основні питання торкались тільки інформації, яка була присутня на сайтах, додаткові питання мали менш відому інформацію про свято, та потребувало особистого дослідження студентами. На вікторині тестувались як і усні так і письмові навички.

Хелловін святкується в ніч проти 1 листопада. У ХІХ ст. поширилась думка про язичницькі корені цього свята, зокрема про походження його від кельтського Самайном, однак останні дослідження доводять його католицькі корені. Батьківщиною Хеллоуїна традиційно вважається Ірландія.

Образ кішки тісно пов’язаний зі святом Самайн і надалі з Хелловіном. У стародавні часи друїди під час святкування Самайна спалювали кішок, часто в плетених клітках. Це було частиною їх магічного обряду.

Під час святкування Хелловіну відбувається традиційне випрошування цукерок дітьми, відвідування тематичних костюмованих вечірок, прикрашання оселі та будівель, вирізання ліхтаря з гарбуза, цукрування яблук, розведення вогнищ, виловлювання яблук з відра, розігрування, розповідання моторошних оповідок, перегляд фільмів жахів тощо. Символом свята є ліхтар з гарбуза у вигляді людської голови (Ліхтар Джека).

 

Асистент кафедри англійської мови для
технічних та агробіологічних спеціальностей
Тузюк М.О.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook