Виховні заходи "День Святого Валентина - історія та Римські традиції"

16 лютого 2023, 10:10

 14-16.02.23 асистент кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Тузюк М.О. провів виховні заходи на тему "День Святого Валентина - історія та Римські традиції" з групами ТТ-2107ст, ТТ-1905 і Агр-1905. Мета заходів - ознайомити студентів з історією одного з найпопулярніших свят у сучасному світі, поширити їх світогляд та знання про звичаї західного світу.
Заходи проводились дистанційно, використовуючи відео- та письмовий матеріал. Наприкінці заходів, студенти мали відповісти на кілька питань про історію та традиції святи, використовуючи специфічні граматичні структури, зазначені викладачем.

День святого Валентина має цікаву та заплутану історію, є різні міфи та теорії про справжні події, але найпопулярніші кажуть, що Валентин був християнським священником за часів римського імператора Клавдія ІІ Готського. Клавдій вважав, що романтичні стосунки та одруження заважало солдатам воювати, адже це їх відволікало. Валентин, вважаючи це рішення великим лихом, таємно продовжив вінчати охочих. За це його заарештували та стратили.

Цікавий зв'язок це свято також має із давньоримським святом "Луперкалія", яке святкувалось в честь богу Фавну, хоча цей зв'язок під питанням багатьма експертами.
Популярності день святого Валентина набув у Європі близько XV століття, із першою "валентинкою" від герцога Орлеанському Шарлю, хто написав її у полоні після битви під Азенкуром, у Лондонській в'язниці.

Асистент кафедри англійської мови для
технічних та агробіологічних спеціальностей
Тузюк М.О.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook