Про можливості впровадження програмних продуктів компанії «ДЕБЕТ ПЛЮС» в освітній процес

8 червня 2023, 11:00

Викладачі кафедри статистики та економічного аналізу – Лазаришина І.Д., Гузь М.М., Куць Т.В., Шиш А.М. прийняли участь у онлайн-семінарі для викладачів освітніх закладів «Дорожня карта впровадження ПЗ «Дебет Плюс» в освітній процес», який відбувся 6 червня 2023 р. Такий он-лайн семінар є першим з низки заходів, які заплановані з компанією «ДЕБЕТ ПЛЮС» у рамках укладеного НУБіП України Меморандуму.

Модератором зустрічі був Осмятченко В.О., д.е.н., професор, завідувач кафедри обліку і аудиту Національного університету харчових технологій.

  

На семінарі організатори розглянули етапи впровадження ПЗ «Дебет Плюс» в освітній процес:

1.             Аналіз поточного стану справ щодо інформаційних технологій та програмного забезпечення на кафедрі; наявність відповідної матеріально-технічної бази;

2.             Підготовчий етап: проведення зустрічей, семінарів, тренінгів в онлайн/ офлайн форматі з представниками розробників програмного забезпечення компанії «Дебет Плюс» з метою ознайомлення студентів, аспірантів, викладачів із функціоналом ПЗ; заключення меморандумів про співпрацю з розробниками програмного забезпечення компанії «Дебет Плюс»; тестування та сертифікація викладачів за відповідним програмним забезпеченням компанії «Дебет Плюс»; домовленості щодо інформаційно-технічної підтримки з боку розробників програмного забезпечення «Дебет Плюс»; доопрацювання та розробка навчально-методичного забезпечення.

3.             Впровадження через проведення науково-практичних конференцій, тренінгів та вебінарів для студентів та викладачів НЗ; реалізація демонстраційного та учбового доступу до програмних продуктів із використанням «хмарних технологій»; впровадження ІТ-технологій в навчальну та наукову роботу; налагодження прямого та зворотного зв’язку із роботодавцями для проходження практики за відповідним фаховим спрямуванням; можливість сертифікації студентів, які прослухали дисциплін з інформаційних систем і технологій в обліку як професійних користувачів відповідного програмного забезпечення.

4.             На заключному етапі проводиться анкетування студентів з приводу задоволеності отриманих компетенцій з автоматизації бізнес-процесів під час навчання.

 

 

Представники українських університетів поділилися відгуками та досвідом запровадження «Дебет Плюс» при вивченні обліково-аналітичних дисциплін; озвучили пропозиції щодо покращення та пришвидшення адаптації ПЗ «Дебет Плюс» до потреб освітніх закладів.

Онлайн-семінар для викладачів освітніх закладів «Дорожня карта впровадження ПЗ «Дебет Плюс» в освітній процес»» був заключною зустріччю двомісячного онлайн-навчання та підвищення кваліфікації викладачів з понад 20 вищих навчальних закладів України.

Навчання на базі програмного забезпечення «Дебет Плюс» передбачало практичне оволодіння навичками ведення бухгалтерського обліку за такими темами: Рух грошових коштів; Облік запасів; Облік основних засобів; Облік заробітної плати; Дебіторська та кредиторська заборгованість; Облік валютних операцій; Облік доходів та витрат; Звітність підприємства.

На базі платформи Moodle, в яку було інтегроване  програмне забезпечення бухгалтерської програми, виконувались практичні завдання, для кожного з яких командою «Дебет Плюс» були розроблені детальні методичні рекомендації.

Під час останньої зустрічі директор з маркетингу програмного забезпечення «Дебет Плюс» Сергієм Мозговим привітав викладачів та студентів, які виконали передбачені курсом завдання, з успішним завершенням навчання та  провів урочисте вручення сертифікатів.

Всім слухачам, які успішно завершили навчання на базі програмного забезпечення «Дебет Плюс», будуть надіслані поштою паперові варіанти.

Науково-педагогічні працівники кафедри статистики та економічного аналізу зараз працюють над впровадженням програмного забезпечення «Дебет Плюс» у навчальний процес підготовки студентів, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу». Це сприятиме реалізації фахових компетентностей і програмних результатів навчання студентів цієї освітньої програми.

Висловлюємо щиру подяку команді «Дебет Плюс» за проведений практичний, пізнавальний курс, за високий професіоналізм, відкритість у спілкуванні та терпіння!

 

Лазаришина І.Д., гарант ОПП «Аналітичне

 і обліково-правове забезпечення бізнесу»

д.е.н., професор,

завідувач кафедри статистики

 та економічного аналізу  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook