Учасники лабораторії долучилися до серії вебінарів District Cooling Webinar Series (Part I): Evolution of DC in Gulf Cities

5 червня 2023, 14:57

  Учасники лабораторії долучилися до серії вебінарів District Cooling Webinar Series (Part I): Evolution of DC in Gulf Cities


   Зростаючий попит на охолодження є актуальною проблемою для планувальників енергетики в регіоні GCC, сприяючи зростанню споживання природного газу при виробництві електроенергії та зменшуючи перспективи експорту. Централізоване охолодження все частіше розглядається як альтернатива традиційному охолодженню через менший попит на енергію та викиди парникових газів. За останнє десятиліття потужність централізованого охолодження експоненціально зросла, і нормативні рамки з’являються у великих містах регіону Перської затоки.
   Кількість державних і приватних постачальників централізованого охолодження в регіоні зростає, створюючи конкурентний ринок.
   За останні два десятиліття централізоване охолодження пройшло довгий шлях: від буквально неіснуючої потужності до однієї з найбільших і найбільш концентрованих потужностей у світі.
   У першій частині циклу було досліджено, як розвивалося централізоване охолодження за останні два десятиліття, його роль у задоволенні постійного попиту на охолодження без збільшення виробництва енергії та його роль у скороченні викидів.
   Постачальники систем централізованого охолодження поділилися своїм шляхом, дослідили різні виклики та бар’єри, інноваційні рішення та віхи, досягнуті саме щодо зменшення загального впливу на навколишнє середовище. Регулятори поділилися своєю точкою зору щодо еволюції нормативно-правової бази.

Інна Гуща,
доцент кафедри економічної теорії

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook