Навчальна практика магістрів-екологів

16 червня 2023, 15:44
НУБіП України
Студенти - магістри 1 року навчання прибули на практику 5 червня 2023 року до Українського НДІ сільськогосподарської радіоекології НУБІП України.
Першого тижня студенти заслухали інструктаж, ознайомились з лабораторією та правилами поводження в ній. Директор УкрНДІСГР зачитав лекцію про історію інституту, також про водні екосистеми та радіонукліди в компонентах водних екосистем, адже саме ця тема пов’язана з нашими майбутніми дослідженнями.
Протягом усього терміну практики студентам дано завдання слідкувати за станом піддослідних об’єктів, а саме риб: кожного дня вимірювати температуру води у акваріумах, кормити риб кормом з різним вмістом 137Cs. Це доволі тривалий експеримент, де досліджується динаміка накопичення та виведення 137Cs в організмі риб. В подальшому в раціон буде добавлено корм з фероцином. Отримані результати будуть задіяні у наукових роботах та подальших дослідженнях у цій сфері.
 
 
 
 
 
Під час практики, проводили вимірювання радіаційного фону території УкрНДІСГР, попередньо побудувавши план та карту місцевості. Перевищення позначали червоним на карті. В деяких місцях фоновий рівень був вище допустимого.
 
Проводили дослідження фонової радіоактивності на гамма-спектрометрі, для подальшого вимірювання наявних зразків риб.
 
 
 
Петухова Аліна, Ільїна Аліна,
Бордюг Олександр, Мудрак Валерія, Фасольняк Маргарита

магістри 1-го року навчання 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook