На агробіологічному факультеті обрано декана: колеги підтримали кандидатуру Оксани Тонхи

16 червня 2023 року
Сьогодня на агробіологічному факультеті відбулись позачергові збори трудового колективу. На порядку денному – єдине питання: хто, у звязку з закінченням терміну перебування на посаді нинішнього очільника колективу, очолюватиме його колектив надалі.

  У роботі зборів взяли участь ректор університету Станіслав Ніколаєнко, проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук, начальник відділу кадрів Сергій Грищенко.

  На посаду керівника факультету була рекомендована кандидатура докторки, професорки сільськогосподарських наук Оксани Тонхи.

 

  Вона зарекомендувала себе і як висококваліфікований спеціаліст в галузі ґрунтознавства та мікробіології, і як керівник. За останні роки агробіологічний факультет наростив контингент студентів і аспірантів, покращилась матеріально-технічна база: створені сучасні навчальні лабораторії за підтримки агрофірм «Агріі» та «Агрілаб», оновлені НЛ «Демонстраційне колекційне поле сільськогосподарських культур» та «Плодоовочевий сад» (тут також побудовано полікарбонатну теплицю), демонстраційний сучасний інтенсивний сад яблуні і груші. Факультет успішно пройшов акредитацію у 2021 році за освітньо-науковою програмою.
  Та й вона особисто має високу результативність: 181 наукову публікацію, 16 – міжнародних базах Scopus, Web of sciences, 22 підручники та навчальних посібники, 5 монографій, 3 патенти. Тож недаремно користується авторитетом серед колег.

  Представляючи свою програму розвитку факультету на найближчі роки та його перспективи, Оксана Тонха зосередила увагу на планах його розвитку. Зокрема, зазначила, що необхідно якісно підвищити кадрову складову, забезпечивши професійне зростання науково-педагогічних працівників та підготовку власних кадрів з числа аспірантів і випускників магістратури, підвищити рівень кількість наукових тем.

  В обговоренні на позитивній ноті участь взяли завідувач кафедри технології зберігання та переробки продукції рослинництва ім. В.Б. Лесика Григорій Подпрятов, доценти Ольга Кравченко, Олександр Цизь та Наталія Пасічник. Свою думку висловили й присутні колеги-декани факультетів інформаційних технологій Олена Глазунова та гуманітарно-педагогічного Інна Савицька.

 

  Колектив агробіологічного факультету підтримав кандидатуру Оксани Тонхи на призначення деканом, про що свідчить проведене напередодні опитування та одноголосне голосування зборів.

 Тож згідно з наказом ректора Станіслава Ніколаєнка агробіологічний факультет очолила Оксана Тонха.
  З чим ми її і вітаємо! Бажаємо подальших успіхів та процвітання факультету!

 

Тетяна Антал,
Валентин Обрамбальський

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook