Літо, сонце, Ecotwins - виконання за планом міжнародного проекту при залученні студентів агробіологічного факультету

17 червня 2023 року
Ось воно яке – літо золоте…
Марія Ясакова
   Спекотне літо за вікном, блакитне небо час від часу хвилює то білими, то сірими хмарками в надії на теплий дощ, а на дослідному полі міжнародного проекту Ecotwins  вже виколосився ячмінь, а горох радує масою зелених бобів – майбутнім урожаєм.
 
   Минулого року команда агробіологічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України розпочала виконання проекту HORIZON EUROPE, ECOTWINS «Розвиток дослідницького потенціалу та підвищення кваліфікації і навичок групи дослідників НУБіП України з агроекологічної інтенсифікації галузі рослинництва». Польові дослідження розпочали навесні 2023 року, тому вже маємо перші результати. Як це відбувалося можна простежити на сторінці проектуhttps://ecotwins.eu/uk/ або за короткими звітами на сторінці факультету: https://nubip.edu.ua/node/4179/35
   В другій декаді червня в черговому етапі проведення досліджень були залучені студенти 2-го курсу агробіологічного факультету, які з радістю допомагали та задавали безліч питань. Цілковитою новинкою для їх були сумісні посіви ячменю та гороху. Окремі студенти не змогли не подискутувати з виконавцями проекту Ecotwins на тему різниці вегетативної маси та майбутньої урожайності між варіантами досліду, на яких внесені різні біостимулятори. Не оминули майбутні спеціалісти і теми впливу таких органічних добрив на родючість грунту.
 
   Даний етап досліджень полягав у відборі рослинних зразків на всіх дослідних ділянках на 60 день вегетації та в порівнянні за біохімічними показниками вегетативної маси відібраних зразків з різних варіантів використання біостимуляторів.

   Всі учасники проекту гарно попрацювати та отримали масу позитивних емоцій та вражень. 

Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook