Завершився навчальний рік в школі юного енергетика

15 червня 2023 року

 

Закінчився навчальний рік в загальноосвітніх школах України – завершився  він і в школі юного енергетика.
Її найактивніші учасники – учні Зеленодольського районного ліцею – в цьому році  під керівництвом доцента кафедри теплоенергетики НУБіП України Олени Шеліманової та за активної підтримкм вчителя фізики Марини Лорер подорожували – в цьому році країною Теплоленд.

        Спочатку вони опанували поняття «температура». Хоча це поняття всім інтуїтивно зрозуміле, як стан тепла й холоду, її вимірювання, тобто співставлення з певною одиницею температури й кількісне вираження у вигляді числа, є методологічно складною проблемою. Але ліцеїсти тепер знають, які існують види термометрів, які їх недоліки і переваги та в яких випадках застосовувати той чи інший прилад.

 
 
Далі учні розкрили деякі таємниці теплової енергії: як теплота з’являється в наших домівках, куди вона зникає і як цьому зарадити.
 
 
 
Чи не найцікавішою була віртуальна «екскурсія» у країну Грінленд, де учні дослідили, як використати для тепло- та електропостачання енергію Сонця.
 
 
 
 
В наступному році на учнів чекає продовження знайомства з тепловими та електричними явищами, а також підготовка до вступу до вищих навчальних закладів. Сподіваємось, що серед обраних ними ЗВО буде і НУБіП України.
 
Доцент кафедри теплоенергетики
Олена Шеліманова
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook