Практика для початківця, або Як отримати роботу мрії: досвід студентки-журналістки

18 червня 2023 року
НУБіП України

Я Анастасія Балуда, студентка третього курсу гуманітарно-педагогічного факультету, яка розпочала свій шлях до професії журналіста за дуже нестандартних обставин: спочатку COVID-19, потім повномасштабне вторгнення. Проте, я вирішила спробувати свою вдачу і влаштувалася на свою першу роботу у місцевому виданні «Слова Правда» у Володимирі-Волинському (нині Володимирі).

  

Мій щоденний графік надзвичайно мотивував мене. Я працювала з різними за професіями людьми, писала статті, брала інтерв’ю та обов’язково щосереди приходила в офіс аби зробити фінальні правки перед друкуванням. У місті я стала більш відомою, якщо це можна так назвати). Могла відвідувати різні заходи, де раніше вхід був неможливим. Завдяки цій роботі я відчула себе впевненіше, повірила, що реалізувати себе в сфері журналістики можливо, головне хотіти цього.

На жаль, повномасштабне вторгнення, безумовно, зачепило кожного з нас, тому я вирішила, що потрібно допомогти тим, хто цього потребує. Я поїхала до Ковеля, де сортувала гуманітарну допомогу у центрі «МАРЛОГ», де й пізніше отримала пропозицію про місце роботи. В мої обов’язки входило писати пости про допомогу, яка приїхала у гарячі точки та деокуповані території та тримати зв’язок з тими до кого ця допомога їде. Були моменти, коли я монтувала відео, одразу згадувала лекції з аудіовізуального виробництва (це неабияк допомогло у моїй роботі). 

У такі моменти ти відчуваєш себе потрібним у суспільстві, я дуже вдячна за досвід та роботу з такими прекрасними людьми, завдяки цьому я отримала неоціненний досвід і готова продовжувати свій шлях до професії журналіста.

Анастасія Балуда,
студентка 3 курсу спеціальності «Журналістка»

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook