Підбиваємо підсумки та впевнено прямуємо в новий навчальний рік

19 червня 2023 року

13 червня 2023 року під головуванням в.о. завідувачки кафедри Людмили Володимирівни Клименко відбулося чергове засідання кафедри англійської філології, присвячене підсумкам навчального року, що добігає кінця. Вступне слово взяла Людмила Володимирівна. Вона сказала, що цей рік був важким, сумбурним, трагічним і водночас сильним та вмотивованим. Ці півтора року змінили нас усіх, але ми не здаємося, продовжуємо працювати заради нашої перемоги, в ім’я тих, хто нас захищає і дає нам можливість працювати.

На засідання була запрошена почесна гостя професор Світлана Василівна Харченко, заступник декана Гуманітарно-педагогічного факультету, яка відмітила значні та потужні здобутки кафедри за цей нелегкий навчальний рік. Світлана Василівна відмітила суттєве покращення наукової роботи, яку проводить кафедра, зокрема НДР студентів, а також пожвавлення публікаційної діяльності НПП кафедри. На кафедрі функціонує науковий студентський гурток, який очолює доцент Світлана Борисівна Христюк та асистент кафедри Ганна Андріївна Медяник. Велику увагу було приділено рейтингу. Світлана Василівна надала рекомендації та поради, як підвищити рейтингові показники кафедри в цілому та викладачів зокрема.

 

 

У травні цього року НУБіП відзначив 125-річчя від створення, з цієї нагоди була проведена міжнародна науково-практична конференція «Продовольча та екологічна безпека в умовах війни та повоєнної відбудови: виклики для України і світу». За словами Світлани Василівни ця подія надала можливість кафедрі піднятися на новий рівень та заявити про себе. Кафедра англійської філології активно долучилася до організації, проведення та участі в низці заходів, присвячених цій події. Зокрема, майже всі викладачі подали тези доповідей на конференцію а також взяли активну участь у пленарному засіданні. З-поміж іншого, варто згадати науково-практичний семінар «Відомі випускники Національного університету біоресурсів і природокористування України та їх роль у розвитку країни», приурочений до 125-річчя заснування НУБІП України. Семінар було організовано, щоб згадати історію нашого славетного університету, його видатних постатей та випускників; поспілкуватися з нашими студентами та гостями. Велика подяка за це доценту кафедри англійської філології Світлані Качмарчик та НПП кафедри, які долучилися до організації цієї події.

Кафедра англійської філології активно налагоджує та розвиває міжнародні зв’язки. Підтвердження цьому – проведення міжнародного наукового-практичного вебінару «Україна-США». Тут варто відмітити доцента Людмилу Шанаєву-Цимбал, асистента Ганну Медяник та старшого викладача Індіру Ренську.

Серед інших досягнень кафедри завідувачка Людмила Клименко відмітила успішне проведення університетської олімпіади з англійської мови на базі кафедри англійської філології. Вона висловила подяку за належну організацію та проведення на високому рівні цього заходу старшому викладачу Наталії Ямнич.

 

 

НПП кафедри постійно працюють над удосконаленням своїх професійних навичок, регулярно долучаються до різноманітних заходів з підвищення кваліфікації. Варто згадати подію, організовану ННІ неперервної освіти і туризму за програмою «Комунікативні і психологічні стратегії реалізації акмеологічного потенціалу науково-педагогічних працівників». Всі НПП кафедри отримали свідоцтва про успішне завершення курсу.

Не можна обійти стороною ще один важливий аспект діяльності кафедри – це проведення безкоштовних курсів з підготовки до складання ЄВІ. Особливу подяку за цей фронт робіт Людмила Володимирівна висловила старшому викладачу Ірині Розгон та всім НПП кафедри, які долучилися до проведення занять.

Кожен НПП прозвітував про виконану роботу за 2022-2023 навчальний рік. Обговорення пройшло жваво, викладачі уважно слухали одне одного, давали поради та ділилися власним досвідом.
Підбиваючи підсумки навчального року, що минає, Людмила Володимирівна подякувала всім викладачам за віддану та сумлінну працю, побажала успіхів та нових звершень у новому навчальному році та якнайшвидшої перемоги нам усім!

Наталія Ямнич,
старший викладач кафедри англійської філології
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook