Навчальна практиказ дисципліни «Інвестування» - невідємна складова підготовки спеціалістів з фінансів, банківської справи та страхування

19 червня 2023, 11:54
   Навчальна практика з дисципліни «Інвестування» є невідємною складовою навчального процесу у вищих навчальних закладах освіти і передумовою проходження виробничої практики. Вона передбачає практичне ознайомлення студентів з характером, змістом та умовами організації виробничого процесу в інвестиційній діяльності, сприятиме формуванню професійних компетенцій з обраної спеціальності.
    Відповідно до Положення про практичну підготовку студентів НУБіП України та навчальним планом економічного факультету з 12 по 16 червня2023р.була проведена навчальна практика з дисципліни «Інвестування» для студентів 1 курсу скороченого терміну навчання та 3 курсу спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» під керівництвом доцентів кафедри фінансів Галини Скрипник, Аліни Буряк та асистента Максима Клименка.
 
   В перший день навчальної практики було проведено інструктаж з техніки безпеки та охорони праці, розглянуто рекомендації до збору інформації та виконання розрахунково-аналітичного завдання, а також оформлення та захисту звіту.
 
 
   Завданням навчальної практики було праналізувати інвестиційну привабливість регіону за відповідними показниками, розглянути фактори, що впливають на соціально-економічну ситуацію регіону а також проаналізуати стан інвестиційної діяльності регіону за останні 3 роки в динаміці і структурі.
  
 
    В останній день практики відбувся захист звітів в режимі Zoom-конференції. Кожен студент мав можливість розповісти і наочно показати результати свого дослідження по конкретному регіону, вказати переваги і недоліку щодо залучення інвестицій а також запропонувати можливі пропозиції щодо поліпшення інвестиційної привабливості регіону. Зазначивши, в які сфери потрібно вкладати в першу чергу кошти і яким чином отрмати додаткове фінансування та допомогу від міжнародних фінансових організацій.
 
 
   Атестація студентів показала результативність проходження студентами практики у дистанційному режимі, успішність засвоєння ними знань спеціальних розділів фундаментальних та професійно-орієнтованих дисциплін, що є підгрунтям подальшого успішного вивчення фахових дисциплін.
 
 
Галина Скрипник,
доцент кафедри фінансів

 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook