Підведено підсумки навчальної практики з дисципліни овочівництво

10 червня 2023 року

Практична підготовка є одним з основних елементів набуття відповідних компетентностей та знань студентами ОС «Бакалавр» у вищих навчальних закладах. Особливо важливою ця складова підготовки високваліфікованих спеціалістів є для такої спеціальності, як агрономія. Тому на агробіологічному факультеті розроблена система різноманітних за функціональним призначенням практик.

Для кращого засвоєння отриманих теоретичних знань цього навчального року навчальна практика з овочівництва була розділена на осінній семестр та весняний. Студенти 3 курсу 1, 2, 3 груп та 2 групи 2 курсу скороченого терміну навчання агробіологічного факультету проходили навчальну практику з овочівництва в «НДП Плодоовочевий сад». Впродовж тижня майбутні фахівці поєднували навчання з виробництвом.

Відповідно до програми практики студенти ознайомились із способами підготовки грунту, строками та способами сівби насіння та висаджування розсади овочевих рослин, агротехнікою та особливостями догляду за рослинами в оптимальні строки з урахуванням їхніх біологічних особливостей, проведення заходів захисту рослин від бур’янів, шкідників і хвороб. Набули глибших знань щодо оптимізації площі живлення рослин, а також строків та способів збирання врожаю.

Cтуденти успішно засвоїли всі теми з програми навчальної практики, адже такі знання і вміння є актуальними, й сьогодення потребує підготовлених фахівців.

 

Віра Кутовенко, доцент кафедри овочівництва і закритого грунту

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook