Практичні навички – запорука майстерності фахівців спеціальності «Садово-паркове господарство»

19 червня 2023 року
Київ

    Завершення курсу із дисципліни "Інженерне обладнання садово-паркових об'єктів" передбачає навчальну практику для студентів-випускників 4 курсу та 3 курсу скороченого терміну навчання, спеціальності 206 "Садово-паркове господарство". Не зважаючи на військовий стан в країні та щоденні тривоги у столиці, практика відбулася в off-line режимі, що дозволило випускникам закріпити практичні навички у монтуванні автоматичної системи поливу, провести обстеження інженерних споруд на садово-паркових обєктах Києва, отримати невід’ємний досвід у санітарній та формувальній обрізах деревних і кущових видів на території НУБіП України.
    Перший день практики був максимально насичений подіями, оскільки для нас випала нагода прийняти участь у благодійному проєкті на території Національної дитячої спеціалізованої лікарні МОЗ України «Охматдит». Меценати проєкту, сім’я Рашковських, розповіли про особливості проєктування та монтування автоматичної системи поливу, надали всі рекомендації та розповіли секрети реалізації системи зрошення.

    В межах другого дня була проведена цікава та пізнавальна екскурсія територією Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр».

    Студенти дізналися історичні факти, етапи створення та реконструкції історико-меморіального заповідника, провели обстеження наявних інженерних споруд та мереж.
    В наступні дні випускникам був проведений майстер-клас по санітарній та формувальній обрізці деревних і кущових рослин на території НУБіП України, провідним фахівцем Олексієм Бордусем. Практиканти мали змогу не тільки спостерігати за процесом обрізки, а й опанувати роботу із сучасним інструментарієм.

    За цікавими та насиченими днями практики тиждень промайнув непомітно. Бажаю студентам, щоб набуті практичні навички та знання стали у нагоді в професійній діяльності!

Керівник практики Олеся Піхало,
доцент кафедри ландшафтної
архітектури та фітодизайну

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook