Інвентаризація та моніторинг лісів: навчальна практика магістрів

16 червня 2023 року
Кафедра таксації лісу та лісового менеджменту

   Навчальна практика завжди залишається важливою складовою освітнього процесу у здобутті магістра Лісового господарства. Завдячуючи підтримці ВП НУБіП «Боярська лісова дослідна станція» вдалося здійснити виїзди до лісових масивів дослідної станції та виконати програму навчальної практики з дисципліни - "Інвентаризація та моніторинг лісів" у повному обсязі. 

   Студенти навчалися закладати кругові пробні площі з використанням програмного забезпечення Field-Map для картування дерев та наповнення бази даних мережі інвентаризаційних ділянок. Проводили пошук та повторне обстеження мережі пробних площ закладених під час попередніх навчальних практик. Відновлювали нумерацію облікових дерев та проводили повторні вимірювання модельних дерев.

   В умовах практичного навчання студентам вдалося ознайомитись із Національною Інвентаризацією Лісів та отримати корисну інформацію щодо її виконання в Україні. Пройти навчальний тренінг у Центрі Національної Інвентаризації Лісів (Олександр ШЕВЧУК та Андрій ШАМРАЙ). Тут студенти мали змогу познайомитись із обладнанням та програмними засобами (SmallForest) яке застосовується під час польових робіт для збору даних, а також дізнатися про методичні особливості яких дотримуються таксатори при закладанні облікових ділянок.

  Практичний досвід, отриманий під час навчальної практики, дозволяє студентам закріпити знання та навики використання спеціалізованого програмного та інструментального обладнання для вимірювання таксаційних показників, використання геоінформаційних систем, а також аналізувати зібрані дані та інтерпретувати їх результати. Це допомагає розширити їх професійні навички та компетенції в галузі лісового господарства.

 

Петро ДЯЧУК
ст. в. кафедри таксації лісу та лісового менеджменту


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook