Круглий стіл на тему «Правове регулювання безпечності продуктів харчування і захист прав споживачів».

24 травня 2023, 10:41

 24 травня 2023 року на юридичному факультеті Національного університету біоресурсів і природокористування України в рамках проєкту програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+  Жан Моне «Продовольча політика і право ЄС» (620340-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE) в режимі онлайн було проведено круглий стіл на тему «Правове регулювання безпечності продуктів харчування і захист прав споживачів».

Круглий стіл був присвячений актуальним питанням правового регулювання продовольчої безпеки в Європейському Союзі, правового забезпечення контролю безпечності харчових продуктів в ЄС та в окремих державах-членах ЄС, адаптації законодавства України до вимог ЄС у сфері забезпечення безпечності та якості харчових продуктів.
В круглому столі прийняли участь учасники з багатьох університетів України та зарубіжних країн, серед яких були представники Державного університету економіки і технологій, Національного транспортного університету, Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, Університету Томаша Баті (м. Злін, Чехія), Університету Данубіус (м. Сладковічово, Словаччина). Участь також прийняли працівники дослідницької служби Верховної Ради України, Ради економічної безпеки України, практикуючі адвокати та юристи.

Ольга Капплова, к.ю.н., старший викладач факультету менеджменту і економіки Університету Томаша Баті (м. Злін, Чехія) розкрила основні положення правового забезпечення продовольчої безпеки в ЄС.

Антон Сергійович Микитюк, Заступник секретаря Ради економічної безпеки України, член Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України розкрив принципи продовольчого права Європейського Союзу.
Ємельяненко Карім Олегович., головний консультант дослідницької служби Верховної Ради України у своєму виступі розкрив проблеми правового забезпечення продовольчої безпеки в Україні.
Галай Вікторія Олександрівна, д.ю.н., професор, професор кафедри правового регулювання економіки Державного університету економіки і технологій виступила з доповіддю на тему «Захист прав споживачів в Україні».
Бондарчук Михайло, головний консультант дослідницької служби Верховної Ради України розкрив проблематику державного контролю за додержанням законодавства про харчові продукти за новим Законом України № 2042-VIII "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин".
Юрист юридичного відділу НУБіП України Чухно Валерія Олександрівна розкрила проблеми продовольчої безпеки в умовах воєнного стану.
К.ю.н., доцент, доцент кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства НУБіП України Кідалов Сергій Олександрович запропонував шляхи вирішення продовольчої безпеки в Україні.
Активна участь у обговоренні свідчить про актуальність і інтерес до обраної тематики. Для забезпечення імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС необхідно ретельно дослідити та вивчити досвід країн-членів Європейського Союзу та підготувати нове покоління державних службовців, здатних ефективно впроваджувати продовольчу політику ЄС у життя українського суспільства.
 

Доцент кафедри Людмила Головко

 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook