Міжнародна науково-практична конференція на тему «Продовольча політика та право ЄС та їх імплементація в правову систему України».

7 червня 2023 року

 7 червня 2023 року на юридичному факультеті Національного університету біоресурсів і природокористування України в рамках проєкту програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+  Жан Моне «Продовольча політика і право ЄС» (620340-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE) в режимі онлайн було проведено Міжнародну науково-практичну конференцію на тему «Продовольча політика та право ЄС та їх імплементація в правову систему України».

Конференція була присвячена актуальним питанням розвитку продовольчої політики та права ЄС, правового забезпечення контролю безпечності харчових продуктів в ЄС та в окремих державах-членах ЄС, правилам органічного виробництва, правилам щодо маркування продуктів харчування, адаптації законодавства України до вимог ЄС у сфері забезпечення безпечності та якості харчових продуктів.
 
В конференції прийняли участь учасники з багатьох університетів України та зарубіжних країн, серед яких були представники Національного транспортного університету, Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, Університету Томаша Баті (м. Злін, Чехія), Університету Данубіус (м. Сладковічово, Словаччина). Участь також прийняли працівники дослідницької служби Верховної Ради України, Ради економічної безпеки України, практикуючі адвокати та юристи.
          К.ю.н., доцент, проректор Університету Данубіус Растіслав Фунта (м. Сладковічово, Словаччина) розкрив актуальні питання продовольчої політики ЄС.
 
Іржі Зіха, к.ю.н., старший викладач факультету менеджменту і економіки Університету Томаша Баті (м. Злін, Чехія) поділився досвідом імплементації продовольчої політики ЄС в Чехії.
 
Ємельяненко Карім Олегович, головний консультант дослідницької служби Верховної Ради України розкрив  повноваження органів місцевого самоврядування в сфері екології та захисту довкілля в процесі євроінтеграції України.
 
 
 
Антон Сергійович Микитюк, Заступник секретаря Ради економічної безпеки України, член Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України виступив з доповіддю на тему «Продовольча безпека в Україні та країнах ЄС».
 
Аспірантка кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства НУБіП України та практикуючий адвокат Ясельська Наталія Михайлівна розкрила імплементацію продовольчої політики і права ЄС в правову систему України.
Мудролюбова Наталія Олександрівна, к.ю.н., доцент кафедри теорії та історії держави і права навчально-наукового інституту права та політології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова розкрила проблематику європейського законодавства щодо гігієни харчових продуктів.
К.ю.н., доцент, доцент кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства НУБіП України Кідалов Сергій Олександрович розкрив правове регулювання продовольчої безпеки в Україні.
Гулак Олена Василівна, д.ю.н., професор, професор кафедри адміністративного та фінансового права НУБіП Українирозкрила проблематику публічного моніторингу земельних відносин в Україні.
 
Старший викладач транспортного права та логістики Національного транспортного університету Медведська Вікторія Валеріївна розкрила принципи продовольчого права ЄС та проблеми їх імплементації в Україні.
Активна участь у обговоренні свідчить про актуальність і інтерес до обраної тематики.
 
 
 

Доцент кафедри Людмила Головко

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook