Ректорат: результати ЄДКІ, зміни в підготовці докторів філософії та випуск бакалаврів

19 червня 2023 року

 

 

19 червня 2023 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Перед розглядом питань порядку денного, ректор проінформував членів ректорату про результати зустрічі із заступником міністра освіти і науки України Михайлом Винницьким і бачення нової команди міністерства щодо розвитку вищої школи. Очільник університету подякував колективу за патріотичну позицію і допомогу Херсонщині. Наразі вивчається поточна потреба і можливості у закупівлі необхідного обладнання та матеріалів, які будуть передані місцевій владі.

  Результати екзаменаційної сесії в ІІ семестрі поточного навчального року представив начальник навчального відділу Ярослав Рудик. Він закцентував на показниках успішності в розрізі освітніх ступенів та підрозділів. Також увагу доповідач звернув на кількість боржників та відрахованих. Наразі триває ліквідація академічної заборгованості. Для навчального відділу, деканатів та дирекцій актуальним завданням є аналіз причин відрахування студентів і напрацювання пропозиції з упередження.

 

  Основні завдання підрозділів у провадженні наукової роботи на ІІ півріччя 2023 року презентував проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк. Він закцентував на підготовці нових проектів для участі в конкурсі на державне фінансування в наступному році. Аналіз використання коштів на реалізацію проектів в поточному році говорить про необхідність активного проведення закупівель. Майже на 70% виконаний план по залученню коштів на провадження госпрозрахункової наукової діяльності, консультування тощо. 284 статті в цьому році вже опубліковані в періодичних виданнях, що входять до наукометричних баз SCOPUS та Web Of Science. Триває процедура входження до цих баз університетських наукових періодичних видань.

  Результати єдиного державного кваліфікаційного іспиту для випускників спеціальностей Ветеринарна медицина та Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза представив декан факультету ветеринарної медицини Микола Цвіліховський. Зі 135 осіб, які іспит складали, не отримали прохідного балу двоє. Загалом же результати засвідчили високу якість підготовки фахівців на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України і водночас показники ліпші, порівняно з іншими закладами освіти.

 

  Пробний єдиний державний кваліфікаційний іспит проводився і для випускників спеціальності Кібербезпека. Досвід його складання презентувала декан Олена Глазунова. Загалом же показник успішності є вищим за середній по країні. На вченій раді факультету проведений ретельний ґрунтовний аналіз результатів, сформовані завдання для науково-педагогічного колективу.

  Про зміни в підготовці та атестації здобувачів ступеня доктора філософії доповів начальник відділу докторантури та атестації наукових кадрів Сергій Боярчук. Зокрема урегульовані підстави для зміни наукового керівника, забороняється переведення аспірантів на першому році навчання, по закінченню аспірантури випускник отримує диплом, процедура атестації починається не пізніше ніж за 9 місяців до завершення навчання, офіційні опоненти не можуть працювати в одному ж закладі освіти та мати спільні публікації протягом останніх 5 років тощо.

 

  Результати роботи підготовчих курсів для вступу в університет представила заступник начальника відділу маркетингу та профорієнтаційної роботи Оксана Багацька. Загалом же послугами курсів скористалися 211 слухачів, вони пройшли атестацію та отримають додаткові бали при вступі до НУБіП України. Також Оксана Багацька закликала вже зараз при проведенні профорієнтаційної роботи залучати слухачів на підготовчі курси.

  Про стан сплати за навчання та проживання в гуртожитках доповів проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук.

  Начальник мобілізаційного підрозділу та зв’язків зі Збройними Силами України Геннадій Ржевський проінформував про стан постановки на військовий облік і необхідні дії у зв’язку з завершенням навчання студентами.

 

  Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко озвучив спільні дорученняПерше – завершити екзаменаційну сесію, здійснити випуск фахівців, виготовити та вручити документи про освіту. Друге – участь в загальноукраїнському Дні поляТретє – візит до університету Вагенінген з метою укладання угоди про співпрацю та розширення програми подвійних дипломів. Четверте – підготовка навчальних корпусів та гуртожитків, яка завершиться комісійною перевіркою ректорату. П’яте – провести необхідні закупівлі для Херсонщини та передати допомогу місцевій владі. Шосте – здійснити ревізію обладнання в лабораторіях та навчальних аудиторіях. Сьоме – 11 серпня відбудеться розширене засідання вченої ради з питань нового навчального року за участю завідувачів кафедр.

  Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook