На навчальній практиці студенти ознайомилися з особливостями діяльності Мінюсту в умовах воєнного стану

20 червня 2023 року

 

У відповідності до програми проведення навчальної практики 19 червня 2023 року відбулася зустріч студентів 1 курсу спеціальності «Публічне управління та адміністрування» з заступником начальника відділу контролю Управління забезпечення та документообігу Міністерства юстиції України – Дмитром Володимировичем Решетилом.
           
На зустрічі з представником Міністерства юстиції України студенти дізналися про діяльність його структурних підрозділів в умовах збройної агресії російської федерації та основні виклики сьогодення, які стоять перед центральним органом виконавчої влади. Одне із завдань Мінюсту полягає у закритті державних реєстрів на окупованих територіях України та формуванні механізму їх відновлення після звільнення. Дмитро Володимирович наголосив, що для забезпечення взаємозв’язку державних реєстрів необхідна потужна технологічна і нормативна підтримка, тому цифровізація є важливою сучасною функцією Мінюсту. У процесі зустрічі значна увага лектора була приділена питанням щодо: запровадження системи електронного документообігу; функціонування «цифрового офісу» працівника, основних переваг та недоліків його діяльності в умовах воєнного стану в Україні; механізмів забезпечення інформаційної безпеки в Міністерстві юстиції України та методів запобігання масштабних кіберзагроз.
 

            Міністерство юстиції України забезпечує власну діяльність таким чином, щоб у повній мірі сприяти реалізації основних прав громадян України. На жаль, центральний орган виконавчої влади має значні кадрові втрати, адже значна кількість державних службовців і співробітників Мінюсту боронить незалежність української держави на полі бою.
            Наприкінці зустрічі студенти задавали питання лектору, які стосувалися організаційної структури міністерства, особливостей діяльності міжрегіональних управлінь юстиції на території України, специфіки конкурсного відбору кандидатів на посади та працевлаштування державних службовців за контрактом, ролі міністерства у реалізації євроінтеграційного курсу держави.
 
Постійні зустрічі з представниками органів публічної влади під час навчальної практики дозволяють закріпити набуті компетентності здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти протягом навчання на першому курсі та сформувати більш комплексне уявлення про функціонування системи публічного управління та адміністрування в Україні.
 
Яна Бабич,
студентка 1 курсу спеціальності
«Публічне управління та адміністрування»
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook