ІНСТРУКТАЖ ЗДОБУВАЧІВ ДРУГОГО (МАГІСТЕРСЬКОГО) РІВНЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 076 «ПІДПРИЄМНИЦТВО, ТОРГІВЛЯ ТА БІРЖОВА ДІЯЛЬНІСТЬ» ПЕРЕД ВИРОБНИЧОЮ ПРАКТИКОЮ

21 червня 2023, 12:57

         Виробнича практика для здобувачів освітнього ступеня «магістр» денної форми навчання спеціальності 076 – «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» НУБіП України є складовою частиною навчального процесу.

Зміст виробничої практики визначається сучасними вимогами до підготовки магістрів за спеціальністю «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» у відповідності з потребами забезпечення суб’єктів господарської діяльності фахівцями економічного профілю. Практична підготовка студентів здійснюється на передових підприємствах та   організаціях України, а також у фізичних осіб суб’єктів підприємницької діяльності, які досягли підприємницького успіху.
Виробнича практика покликана сформувати у здобувача освітнього ступеня «Магістр» професійні уміння та навички приймати самостійні рішення на конкретній ділянці роботи в реальних виробничих умовах шляхом виконання обов'язків, властивих майбутній професійній  діяльності.
Відповідно до Положення про практичну підготовку студентів НУБІП України кафедрою «Організації підприємництва та біржової діяльності» 19 червня 2023 року було проведено інструктаж студентів ОС «Магістр» щодо порядку проходження виробничої практики. 
Основні завдання проходження практики окреслив  завідувач кафедри професор М.М. Ільчук та відмітив важливість виробничої практики в процесі підготовки магістрів, оскільки вона формує в здобувачів вміння приймати самостійні управлінські рішення, вирішувати проблемні питання, що виникають в діяльності підприємницьких, торговельних та біржових структур за умов невизначеності та ризиків.
 
Серед основних завдань Микола Максимович виділив:
 - ознайомлення з організаційно-виробничою структурою підприємств, функціями окремих підрозділів та їх взаємовідносинами, здійснення аналізу господарської діяльності підприємства (організації, фірми);
- ознайомлення зі структурою товарних і фондових бірж в процесі організації і здійснення біржових торгів, організацією вітчизняного біржового товарного і фондового ринків.
  
Гарант ОПП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» другого (магістерського) рівня Березовська Л.О. ознайомила студентів з програмою виробничої практики, порядком її проходження, а також проінформувала про особливості написання звіту про практику.
 
Гарант ОПП зазначила, що в процесі виробничої практики  студенти мають виявити проблеми в господарській діяльності баз практики з метою формування напрямів подальшої наукової роботи.
Під час даного заходу також обговорювались права та обов’язки керівників практики від кафедри, якими є керівники магістерських робіт студентів-практикантів, та ознайомлено присутніх з наказом про направлення на виробничу практику.
 У достатній мірі було розглянуто обов’язки та завдання студентів-практикантів, а також наголошено, що Щоденник виробничої практики є основним документом студента під час її проходження. Після завершення виробничої практики оформлений Щоденник повинен містити відгуки та підписи керівників практики, а також печатку підприємства. Без заповненого щоденника студент не допускається до захисту практики.
За допомогою мобільного додатку Vibercтудентам було надіслано методичні вказівки до проходження виробничої практики, робочу програму, бланк щоденника та направлення на практику .
 
 Людмила Березовська,
гарант ОПП «Підприємництво,
торгівля та біржова діяльність» 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook