Випуск-2023 на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології!

23 червня 2023 року

  23 червня на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології пройшла урочиста церемонія вручення дипломів бакалаврам спеціальності 101 «Екологія», 162 «Біотехнології та біоінженерія», 202 «Захист і карантин рослин». Шлях цьогорічних бакалаврів був непростим: лише пів року безтурботного студентського життя, а далі дистанційне й змішане навчання в умовах карантину та воєнного стану. Роки навчання в університеті пролетіли непомітно, адже більшість часу навчання проходило в онлайн форматі. Рідкісні зустрічі на лекціях та практичних завжди були цінними, сповненими теплом та позитивною енергією.

 
  Традиційно захід розпочався з Державного Гімну України та хвилини мовчання в пам'ять про загиблих на війні.

  З вітальною промовою до випускників звернулася декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології професор Юлія Коломієць. «Шановні випускники, сьогоднішній день — ваша чергова точка росту. Навчання в сучасних умовах було тяжким, проте ми вистояли показавши свою силу та міць! За ці 4 роки ви здобували не тільки професійні знання, ви здобували цінний досвід. Пам'ятайте, що людина, яка озброєна знаннями — це професіонал своєї справи. Такі спеціалісти, як ви вкрай необхідні нашій державі, на ваших плечах весь аграрний сектор та відновлення України після війни! Щиро вдячна за вашу відповідальність, працьовитість, вашу старанність. Нехай навіть невеличкі відкриття, в майбутньому, стануть великими перемогами. Мрійте, ставте перед собою мету та чітко крокуйте до її втілення! Зі святом, дорогі бакалаври!»,промовила Юлія Василівна.


  Щирі, теплі привітання пролунали від ректора НУБіП України Станістава Ніколаєнко. «Ми живемо в надзвичайно відповідальний час. Багато студентів, що захищають нашу державу, віддають своє життя, аби інші здобували освіту. У стінах нашого університету ви отримуєте всі знання необхідні для розвитку країну, аграрного сектору та щасливого майбутнього. Наш університет мужньо тримався на початку повномасштабного вторгнення, вже в березні ми прийняли рішення про відновлення занять перейшовши на змішаний графік. Разом з тим, цей рік для університету видатний — 125 років з дня заснування НУБіП України. Розуміння глибини історії університету, який випустив стільки видатних людей, має підштовхнути вас бути наполегливими, працелюбними, націленими на результат. Факультет має 3 прекрасні та необхідні спеціальності: екологія, що наразі затребувана, як ніколи, біотехнологія за якою наше майбутнє, а також захист рослин, де для гарних спеціалістів завжди знайдеться робота. Попереду цікаві часи, ви потрібні нашій державі! Слава університету, слава Україні!», — наголосив Станіслав Ніколаєнко.


   Заступник декана факультету Петро Дрозд зачитав наказ «Про закінчення навчання», після чого розпочалося вручення дипломів з відзнакою ректором Станіславом Ніколаєнко та деканом Юлією Коломієць. Загалом, диплом ОС «Бакалавр» отримали 69 студентів спеціальності 101 «Екологія» (серед них 7 з відзнакою), 61 студент спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» (12 з відзнакою), 64 студентів спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» (10 з відзнакою).

 

 

 

 

  Дипломи з відзнакою отримали 29 бакалаврів, серед яких: Юлія Благодир Юлія, Сергій Вільховий, Ванесса Гебре, Владислав Швець, Анастасія Шевченко, Арсеній Герасименко, Анастасія Грицишина, Тетяна Гунько, Поліна Гураш, Валерія Даневич, Павло Іванський, Дар’я Коваленко, Софія Козлова, Руслан Круковський, Уляна Ліхацька, Олена Логвиненко, Дарина Лопуга, Денис Мамчур, Яна Маценко, Вікторія Олійник, Дарина Пасевич, Мирослава Перетятко, Ірина Реус, Ганна Салатенко, Марія Сердюкова, Сніжана Скрит, Назар Тарнавський, Вероніка Угня, Михайло Шаповал.

 

 

 

 
  Разом з тим, дипломи отримали бакалаври, які наразі захищають нашу країну перебуваючи в лавах ЗСУ, а саме: Олексій Капралов, Іван Тімофєєв, Борис Дацишин, Христина Костенко, Дмитрій Шапа, Світлана Торовчик, Олександр Щербатюк, Влад Денисенко. Більшість не одержали дипломи особисто, адже знаходяться на позиціях. Петро Дрозд щиро подякував воїнам від імені факультету за їх мужність та незламність!

  Бакалаврам спеціальності 102 «Екологія» дипломи вручали завідувач кафедри екології агросфери та екологічного контролю, доцент Олена Наумовська, завідувач кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності, доктор біологічних наук Алла Клепко, заступник декана з наукової та міжнародної діяльності Валерія Бондарь. НПП підкреслили, що випускники неймовірно творчі та амбітні, тому побажали крокувати вперед і творити історію. До слова, дипломи отримали й 2 іноземці, а саме Джаллоу Шеріф Аласан та Буендіа Понтон Джонатан Паул.

 

 

  Бакалаврам спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» дипломи вручали завідувач кафдери фізіології, біохімії рослин та біоенергетики, доктор біологічних наук, професор Світлана Прилуцька, завідувач кафедри екобіотехнології та біорізноманіття, кандидат біологічних наук Олена Кваско, заступник декана з навчальної роботи і господарської діяльності Петро Дрозд. НПП побажали випускникам розкривати свої творчі здібності, бути цілеспрямованими, активними та наполегливими.

 

 

  Бакалаврам спеціальності 202 «Захист та карантин рослин» дипломи вручали завідувач кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин, професор Микола Доля, завідувач кафедри фітопатології ім. академіка В. Ф. Пересипкіна, кандидат сільськогосподарських наук Дмитро Гентош, заступника декана з навчальної роботи, доцент Оксана Сикало. НПП щиро привітали випускників побажавши успіху, миру, скорішого втілення мрій та ідей. 

 

 

  Вручення дипломів супроводжували відеосвітлини, які з’являлися на екрані. Фотокартки занурили випускників та викладачів у теплі, щасливі спогади, нагадавши про минулі роки. На урочистому зібранні лунала музична підтримка від студентки Анни Погрібної та лірична копозиція для випускників за мотивами пісні Скрябіна «Мам».

 

 

  Більше фото можна знайти за посиланням >>> 


  Від усього серця вітаємо випускників факультету освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» з отриманням базової вищої освіти! Нехай в житті вас супроводжує удача, творче натхнення, нескінченна енергія для реалізації цілей та бажань. При будь-яких обставинах залишайтеся людьми зі світлом в душі, творіть добро, будьте активними та цілеспрямованими. Щиро бажаємо вдалої реалізації свого потенціалу, успіхів у всіх починаннях, великих та малих перемог! Колектив факультету захисту рослин, біотехнологій та екології з радістю запрошує вас продовжити навчання в нашому університеті на магістратурі!


Наталія БАТРАК

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook