Навчально-методична рада проаналізувала роботу за навчальний рік та розглянула питання забезпечення якості освітнього процесу

21 червня 2023 року
  19 червня відбулось заключне у навчальному році засідання навчально-методичної ради, де проректор з науково-педагогічної роботи Василь ШИНКАРУК проаналізував результати освітнього процесу у поточному навчальному році. Зокрема, підведено підсумки літньої сесії, роботу екзаменаційних комісій, звернувши увагу присутніх на стан підготовки та проведення навчальних і виробничих практик. На завершення представлено навчальні плани на новий 2023/24 навчальний рік. Навчальний рік розпочнеться 14 серпня 2023 року, перші 7 тижнів в очному форматі для студентів 1 і 2 курсів ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» 2 року навчання. Студенти 3 і 4 курсу ОС «Бакалавр» – дистанційно. При цьому було враховано, кількість місць у бомбосховищі та укриттях на випадок повітряних тривог для забезпечення безпеки студентів та викладачів під час очного навчання.

 

  Начальник навчального відділу Ярослав РУДИК запропонував рекомендації факультетів та ННІ щодо клопотання перед Вченою радою університету затвердження кандидатур студентів на призначення іменних стипендій на 2023/24 н.р.

  Начальник відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи Юлія СЛИВА винесла на розгляд ради «Положення про систему забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти в НУБіП України».

 

  Декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Юлія КОЛОМІЄЦЬ доповіла присутнім про необхідність змін у складі гарантів освітніх програм. Після обговорення рада проголосувала схвалити і затвердити гарантами:

  • освітньої програми «Біотехнології та біоінженерія» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» ОС Бакалавр к.біол.н., доцента, завідувача кафедри екобіотехнології та біорізноманіття Кваско Олену Юріївну;
  • освітньої програми «Екологічний контроль та аудит» спеціальності 101 «Екологія» ОС «Магістр» к.с.-г.н., доцента – Ладику Марину Миколаївну.

  Про створення екзаменаційної комісії для проведення атестації випускників ОС «Магістр» за спеціальністю 205 «Лісове господарство» денної та заочної форм навчання доповіла заступник директора ННІ лісового та садово-паркового господарства Галина Домашовець. Члени ради схвалили затвердити головою екзаменаційної комісії для проведення атестації випускників ОС «Магістр» за спеціальністю 205 «Лісове господарство» денної та заочної форм навчання д.с.-г.н., доцента кафедри таксації лісу та лісового менеджменту Матушевич Любов Миколаївну.

 

  Заступник директора ННІ неперервної освіти і туризму Тереза МИКИЦЕЙ винесла на розгляд ради питання про створення нової освітньо-професійної програми «Управління інноваційною та консалтинговою діяльністю» (ліцензований обсяг 45 осіб) спеціальності 073 «Менеджмент» за рахунок скорочення ОПП «Управління інноваційною діяльністю» та ОПП «Дорадництво». Після обговорення схвалили рішення керівництва ННІ та проголосували клопотати перед вченою радою НУБіП України щодо затвердження створення нової освітньо-професійної програми «Управління інноваційною та консалтинговою діяльністю» (45 ліцензійних місць) спеціальності 073 «Менеджмент» за рахунок скорочення ОПП «Управління інноваційною діяльністю» та ОПП «Дорадництво».

  Начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання Олександр САНЧЕНКО доповів про необхідність започаткування підготовки здобувачів фахової передвищої освіти за спеціальністю 126 «Інформаційні системи та технології» з ліцензованим обсягом 50 осіб у ВСП НУБіП України «Рівненський фаховий коледж». З пропозицією підтримати рішення колективу виступила декан факультету інформаційних технологій Олена ГЛАЗУНОВА.

  Впродовж своєї доповіді Олександр САНЧЕНКО виніс на розгляд ради питання про зміну голів екзаменаційних комісій у ВСП НУБіП України «Бережанський фаховий коледж».

 

  На завершення, традиційно, розглянули подані рукописи навчальних посібників та підручників. Після розгляду всі рукописи були одноголосно підтримані.

 

Дмитро КАСАТКІН,
секретар навчально-методичної ради

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook