Міжнародний науково-практичний семінар «Управління інноваціями та консалтингова діяльність у викликах сьогодення» як орієнтир на сучасні виклики глобального агропродовольчого ринку

16 червня 2023 року

  

   15 червня 2023 року на базі ННІ неперервної освіти і туризму Національного університету біоресурсів і природокористування України відбувся Міжнародний науково-практичний семінар «Управління інноваціями та консалтингова діяльність у викликах сьогодення» за участі представників органів публічної влади, наукової спільноти, бізнесу, міжнародних організацій, здобувачів вищої освіти.

 
       Викладачі ВСП «Бобровицького фахового коледжу імені О. Майнової НУБіП України» взяли активну участь, зокрема: Матвієнко А.І., Євенко Т.І., Науменко О.М., Кучерявенко О.П., Мовчун Л.О., Соловей О.Ю., Кімейчук І.В., Соколовська Я.В., Масляєва К.О., Березан Л.В.
       Метою проведення даного семінару було обговорення найефективніших практик з управління інноваціями в контексті глобалізаційних процесів; пріоритетні напрями розвитку консалтингової діяльності в сучасних умовах; інновації в інформаційно-консультаційних послугах.
      З вітальним словом до учасників семінару звернулись Отченашко Володимир Віталійович, начальник науково-дослідної частини НУБіП України, д.с.-г.н. професор та Гриценко Іван Сергійович – директор ННІ неперервної освіти і туризму, д.ю.н., професор, які зазначили, що всі ми зібралися тут, щоб поділитися своїми знаннями і дослідженнями, розповіли про актуальність даного семінару до викликів сьогодення. Вони побажали всім учасникам семінару цікавої роботи семінару та знайти відповіді на питання, які їх турбують.


 Ключовими доповідачами семінару були:
  1. Шкураков Сергій Олександрович, перший заступник голови правління ДІФКУ. Інноваційні структури України: виклики сьогодення та перспективи.
  2. Володін Сергій Анатолійович, д.е.н., член-кореспондент НААН, директор ТОВ «Інститут інноваційної біоекономіки». Інноваційна біоекономіка в умовах глобалізаційних викликів.
  3. Осінська Ольга, керівник експертної групи з розвитку новітніх технологій та цифрових інновацій директорату цифрової економіки Міністерства цифрової трансформації України. Україна як інноваційний і технологічний хаб: актуальна ситуація та перспективи.
  4. Велінга Еелке, член Наукового комітету Європейського семінару з дорадчої освіти, член Наукового комітету Міжнародної асоціації сільськогосподарських систем, директор консалтингової компанії «LINK Consult», Нідерланди. Підтримка інновацій у тривожні часи: Екологічний погляд на інноваційні процеси.
  5. Зубченко Володимир, заступник директора наукового парку Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Проєкт "EIT Food" від Європейського інституту інновацій.
  6. Річард Розвадовські, ключовий експерт з розвитку сільських територій Проєкту ЄС «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства в Україні» (IPRSA). Проєкт ЄС «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства в Україні».
  7. Кіран Ганнон, міжнародний експерт AKIS, Проєкту ЄС «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства в Україні» (IPRSA). Розробка системи AKIS для України.
  8. Крикуненко Катерина, фахівчиня з питань розвитку AKIS, Проєкт ЕС IPRSA. Огляд поточних ініціатив та напрацювань щодо впровадження AKIS в Україні.
  9. Валерій Бондарчук, експерт з питань сільського розвитку, проєкт ЄС IPRSA. Інтеграція аграрного сектору України до ЄС.
  10. Віндон Сюзанна, доктор філософії, асоційований професор Пенсiльванського університету, США Розвиток професійних навичок дорадника в сучасному діджіталізованому суспільстві.
  11. Подольчак Назар Миколайович, керівник Tech StartUp School Львівська політехніка, д.е.н., професор. Розвиток інноваційної екосистеми на прикладі StartUp School Львівська політехніка.
  12. Мельниченко Олександр, професор Лондонської академії науки та бізнесу (Великобританія), Голова правління ТОВ «Консіліум», професора кафедри фінансів Гданського технологічного університету (Польща). Інновації в консультаційній діяльності.
  13. Кальна-Дубінюк Тетяна Прокопівна, професор НУБіП України, д.е.н., професор. Трансформація дорадчої діяльності у глобальному світі.
  14. Васильківська Тетяна Юріївна, Голова правління ГО «Братство українських пасічників», eксперт з питань стратегічного планування, євроінтеграції та сталого розвитку, eксперт-консультант з економіки, маркетингу, менеджменту (агроконсалтинг), eксперт робочої групи Міністерства аграрної політики та продовольства України з розвитку бджільництва, магістр менеджменту з дорадництва НУБіП України. Пріоритетні напрями організації дорадництва в бджільництві.
  15. Бітієв Ярослав, директор HUB 4.0. Розвиток інноваційного простору інноваційної екосистеми України.
  16. Отченашко Володимир Віталійович, начальник науково-дослідної частини НУБіП України, д.с.-г.н. професор. Інноваційна діяльність НУБіП України.
  17. Самборський Євген Олексійович, аспірант кафедри публічної політики Навчально-наукового інституту публічного управління та державної служби Київського національного університету імені Тараса Шевченка», Особливості консультаційної підтримки агропідприємств України, що постраждали від воєнних дій.
  18. Сокирін Олександр Іванович, Голова сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Сокіл ДФ» Інноваційна діяльність в Україні: сучасний стан і перспективи.
  19. Витвицька Ольга Данилівна, професор кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва НУБіП України, д. е. н., професор. Інноваційно-технологічні процеси: виклики сьогодення.
          Спілкування в даному форматі було досить корисним і пізнавальним для учасників семінару, була можливість поспілкуватись з кращими спікерами корпоративного, освітнього, державного секторів економіки, професіоналами різних галузей, поділитися ідеями, обмінятись контактами.
        Модератором даного семінару була Витвицька Ольга Данилівна – керівник Стартапшколи НУБіП України, професор кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва НУБіП України, д.е.н., професор. Вона справжній професіонал своєї справи, адже саме від її вмінь та навичок багато в чому залежала атмосфера самого заходу та чітке дотримання регламенту і змістовності самих доповідей.
 
Дякуємо організаторам за захід, проведений на такому високому рівні та можливість спілкуватися та ділитися досвідом. Чекаємо з нетерпінням подальших зустрічей!
Сподіваємося, що в найближчий час буде перемога та запанує мир в Україні.
 
Тетяна ЄВЕНКО,
завідувач міжкафедральної навчальної лабораторії на базі
ВСП «Бобровицький фаховий коледж імені О. Майнової НУБіП України»,
викладач економічно-облікових дисциплін  
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook