"Спеціальний кореспондент НУБіП розповідає... ": як першокурсники практичних навичок набували

22 червня 2023 року
НУБіП України

Мене звати Ліза Махонюк і я студентка першого курсу спеціальності "Журналістика". Практика була для мене чимось новим, а на початку – навіть трохи страшним. Коли я ознайомилася з програмою практики і отримала завдання, мені здалося, що я не впораюсь. Але перший же день роботи довів, що немає нічого недосяжного. Моніторинг інформаційних слотів провідних теле- і радіоканалів виявився не тільки цікавим, але й повчальним. Аналізуючu структури ефірних слотів, теми, які піднімали журналісти, досліджуючи дотримання стандартів інформаційної журналістики, я краще зрозуміла суть таких понять як достовірність, відокремлення фактів від думок, доступність інформації, баланс думок моделі подання новинних матеріалiв тощо. За моїм власним відчуттям, я стала спостережливішою, пунктуальнішою, відповідальнішою. Робила багато записів, дивилась професійні сайти, що допомaгали мені в роботі.
Звісно, ми обмінювалися враженнями, планами і розповідали про теми своїх наступних відеосюжетів. Мене, як і багатьох в нашій групі, турбує тема екологічної безпеки, особливо після терористичного злочину росіян – підриву Каховської ГЕС.

Про це мій сюжет з рідного Чернігова з берега Десни.

Із Києва про стан водойм в столиці зробив матеріал Ілля Хацько, а Вікторія Гришко – про врятованих херсонських тваринок (пропонуємо переглянути сюжет на каналі "Свій НУБіП").

Такий формат практики дав нам можливість стати "спеціальними кореспондентами НУБіП" не тільки в регіонах України, але і за кордоном. Так, Юля Захарова готує сюжет про родину українців-біженців у Німеччині.
Практика надихнула мене й відкинула всі вагання щодо вибору професії. За це я дуже вдячна. Це надзвичайно якісний і потужний досвід.

Ліза Махонюк,
студентка спеціальності "Журналістика"
 
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook