Бліц-опитування студентки 1-го курсу факультету ветеринарної медицини Орини Сергійчук трьох випускниц Польського технікуму «Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego im. Franciszka Stefczyka w Czernichowie»

22 червня 2023 року

 Орина Сергійчук: "Мої вітання! Я студентка першого курсу факультету ветеринарної медицини і вирішила взяти інтерв’ю про плани на подальше навчання у своїх трьох знайомих дівчат, які закінчили Польський технікум «Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego im. Franciszka Stefczyka w Czernichowie». Це Анна Дубовик, Єлизавета Кучер, Анастасія Ілюшенко. Мені цікаво було почути їхню думку на тему обраної професії і про найближчі плани щодо вступу для продовження навчання."

Ілюшенко Анастасія,   Кучер Єлизавета,   Дубовик Анна       

Орина Сергійчук: "Які фактори спонукали вас обрати професію лікаря ветеринарної медицини?"
Анна Дубовик: "Ще з дитинства я дуже люблю тварин, багато читаю спеціальної літератури, щоб краще знати як допомагати та рятувати їхні життя."
Анастасія Ілюшенко: "Головним фактором вибору цієї професії є моя любов до тварин. А обрала її, тому що прагну допомагати беззахисним тваринам й робити, таким чином, світ кращим."
Єлизавета Кучер: "Бажання рятувати життя тварин і піклуватися про їхнє здоров’я."
Орина Сергійчук: "Чи мали ви особистий досвід або життєву ситуацію, яка вплинула на вибір вашої професії?"
Анна Дубовик: "У дитинстві мала собаку, яка загинула від невірно визначеного діагнозу."
Анастасія Ілюшенко: "Пам’ятаю з дитинства у моєї бабусі завжди були коти і собаки. Але одного разу один із котиків захворів і ніхто в сім'ї не знав, як йому допомогти. Його так і не вдалося врятувати. Тоді я зрозуміла, що хочу навчитися лікувати таких тварин."
Єлизавета Кучер: "Колись я врятувала свою кішку і це вплинуло на мене, і на мій вибір подальшої професії. Обрала цю професію за покликом душі."
Орина Сергійчук: "Що саме вам подобається у роботі ветеринарного лікаря? Які аспекти професії приваблюють вас найбільше?
Анастасія Ілюшенко: "Безсумнівно, мене приваблює факт порятунку здоров'я та життя домашніх улюбленців. Крім того, працюючи ветеринарним лікарем, можна побачити тварин, які рідко зустрічаються в Україні, а також навчитися чомусь новому та цікавому."
Єлизавета Кучер: "З напрямків у ветеринарній справі мені найбільше подобається хірургія. Захоплює спостерігати, як тваринка одужує."
Орина Сергійчук: "Які можливості розвитку і кар'єрного зростання ви бачите у галузі ветеринарної медицини?"
Анна Дубовик: "В майбутньому хочу мати свою ветеринарну клініку і організувати притулок для безпритульних тварин. А також розвиватися в багатьох напрямах ветеринарної справи."
Анастасія Ілюшенко: "Для початку я хочу отримати професію ветеринарного лікаря і попрацювати в декількох клініках для набуття досвіду, а, згодом, відкрити власний ветеринарний кабінет або клініку. Моєю ціллю є також створення свого притулку для тварин, яких покинули безвідповідальні господарі, та надання ветеринарної допомоги нужденним. "
Єлизавета Кучер: "Бути головним лікарем з достойною репутацією. Крім того, планую детальніше вивчити рак і що до нього призводить, написати про це статтю."
Орина Сергійчук: "Як ви відноситесь до постійного навчання і поглиблення знань у вашій області?
Анна Дубовик: "Позитивно, бо немає меж у розвитку."
Анастасія Ілюшенко: "Я вважаю, що це необхідно для цієї професії, бо знання в галузі медицини, людської та тварин, постійно оновлюються."
Єлизавета Кучер: "Мені подобається навчатися і пізнавати нове. Я знаю, що це важливо для моєї професії."
Орина Сергійчук: "Якою ви бачите свою роль у допомозі тваринам і у налагодженні зв'язку з їх власниками?"
Анастасія Ілюшенко: "Ветеринарний лікар є посередником між пацієнтом та його власником і його роллю є донесення до власника тварини в доступній формі інформації про стан її здоров’я та про способи надання лікувальної допомоги."
Єлизавета Кучер: "Ветеринарний лікар повинен не лише лікувати, але й розповідати власнику тварини, як правильно про неї піклуватися."
Орина Сергійчук: "Чому Ви віддали перевагу саме НУБіП України? Чим керувались у виборі закладу вищої освіти?"
Анна Дубовик: "Факультет ветеринарної медицини в НУБіП України мені рекомендували знайомі. І від тебе я також дізналася, що НУБіП України це високорейтинговий університет, в якому викладають навчальні дисципліни досвідчені професори та практикуючі ветеринарні лікарі. Вони пропонують студентам актуальні знання та передають свій досвід, щоб підготувати їх до успішної кар'єри у ветеринарній медицині."
Анастасія Ілюшенко: "Я віддала перевагу НУБіП України, оскільки маю знайомих, які навчаються у цьому закладі, а також за порадою авторитетних ветеринарних лікарів, які рекомендують саме цей навчальний заклад. За словами знайомих студентів, Київський факультет ветеринарної медицини надає великого значення практичному досвіду. Студенти мають доступ до сучасних лабораторій, клінік та обладнання, що дозволяє їм застосовувати свої знання на практиці. Вони також можуть брати участь у програмі стажування, у т.ч. закордоном, щоб отримати реальний досвід роботи з тваринами та їх власниками."
Єлизавета Кучер: "Мені розповіла про Київський факультет ветеринарної медицини подруга, яка в ньому навчається, і вона від нього в захваті. НУБіП України пропонує різноманітні освітньо-професійні та освітньо-наукові програми навчання. Студенти можуть обирати спеціалізацію, яка найбільше відповідає їхнім інтересам та кар'єрним цілям."
Орина Сергійчук: "Хочу також додати від себе, що Національний університет біоресурсів і природокористування України активно займається науковими дослідженнями в галузі ветеринарної медицини. Студенти можуть взяти участь у дослідницьких проєктах, які сприяють розвитку науки та новим відкриттям у галузі здоров'я тварин. Ветеринарна медицина – це професійна сфера з великими можливостями у розвитку кар'єри. НУБіП України забезпечує здобувачів освіти необхідними навичками та знаннями для роботи у різних сферах, таких як приватна ветеринарна практика, науково-дослідницька діяльність, фармацевтика, державний контроль з питань безпечності та якості харчових продуктів тощо. Київський факультет ветеринарної медицини пропонує унікальну можливість для молодих людей долучитися до спільноти студентів та професіоналів із ветеринарної медицини. Тут ви зможете спілкуватися з однодумцями, ділитися досвідом, брати участь у професійних заходах та створювати корисні зв'язки, які можуть стати цінними для майбутньої професійної діяльності.
– Дякую, вам дівчата, за відверту розмову. Чекаємо на вас вже як студентів факультету ветеринарної медицини НУБіП України і будемо раді прийняти у нашу родину!"

 

Професорка Вікторія Грищенко – "Для багатьох молодих людей країни наближається вступна компанія. І сьогодні вирішальне значення має вибір кожного, хто визначається з професію на перспективу та навчальним закладом для отримання якісної підготовки. Факультет ветеринарної медицини НУБіП України постійно розвивається, створює нові наукові та навчальні лабораторії, студенти активно працюють у наукових гуртка під керівництвом досвідчених викладачів, мають можливість навчання та стажування закордоном, а також практичної підготовки на передових підприємствах АПК України. Ми з нетерпінням чекаємо на нових студентів-першокурсників і на вас, дівчата!"
\
 
Підготували: Орина Сергійчук, староста 9 групи, 1 курсу (СК), абітурієнтки факультету ветеринарної медицини: Анна Дубовик, Єлизавета Кучер, Анастасія Ілюшенко та  професорка кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого Вікторія Грищенко.
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook