Вступний інструктаж з питань безпеки праці перед практичним навчання та інші питання життєдіяльності студентів економічного факультету

22 червня 2023, 18:32
     Метою практичної підготовки здобувачів вищої освіти Національного університету біоресурсів і природокористування України є узагальнення набутих теоретичних і практичних знань, одержання професійних навичок і умінь, що формують фахівців з вищою освітою відповідно до освітнього ступеня, спеціальності та освітньої програми та сприяють поліпшенню якості підготовки фахівців.
   Завданнями практичної підготовки є підготовка фахівців, які спроможні вирішувати виробничі завдання в сучасних ринкових умовах і володіти прийомами та методами, що є складовими новітніх технологій; набуття навичок прийняття самостійних рішень, виходячи із конкретної виробничої ситуації; впровадження у виробництво прогресивних технологій та результатів наукових досліджень; співпраці з трудовим колективом.
    Практична підготовка студентів передбачає безперервність і послідовність його проведення протягом освітнього процесу, що сприяє закріпленню відповідних компетентностей у майбутніх бакалаврів і магістрів. Тому відповідно до графіку освітнього процесу на економічному факультеті для студентів 1 та 2 курсів навчання передбачено практичне навчання в навчально-наукових лабораторіях факультету та для студентів 3 курсів та магістрів першого року, які отримали направлення на навчально-дослідні господарства університету або провідні підприємства, організації, установи України та зарубіжжя що відповідають вимогам освітніх програм підготовки бакалаврів або магістрів.
    Відповідно до вимог положення «Про організацію практичної підготовки студентів НУБіП України» та «Інструкцій з дотримання правил поведінки в умовах воєнного стану в Україні та протиепідеміологічних заходів» та на виконання наказів ректора від 30.05.2023 р. № 550, від 24.01.2023 р. № 40 та розпорядження в.о. проректора з науково-педагогічної роботи Сергія Кваші від 31.05.2023 № 12, з метою формування безпечних умов проведення практичного навчання студентів бакалавратури та магістратури у 2 семестрі 2022-2023 н.р. на економічного факультеті проведено цикл інструктажів з охорони праці та безпеки життєдіяльності для практичного навчання.
    Першу зустріч було проведено 12 червня 2023 року. Спочатку Анатолій Діброва, декан економіного факультету звернувся до студентів з вступним словом, важливістю навчальних практик – де студенти зможуть підвищити власний рівень знань та закріпити навички.
     Інструктаж провів доцент кафедри охорони праці і біотехнічних систем у тваринництві Ребенко Віктор Іванович. До заходу також долучились керівники практик та наставники академічних груп.
     Студенти, які не пройшли інструктаж з охорони праці та безпеки життєдіяльності не допускаються до проходження практичного навчання. Підтвердженням факту проходження вступного інструктажу з питань безпеки праці перед проходженням практики студентами є особистий підпис в журналі реєстрації проходження інструктажів з охорони праці та безпеки життєдіяльності або заповнення бланку реєстрації проходження персонального інструктажу дистанційному форматі.
 
 
 
    Також виступили заступники декана Віталій Нагорний та Андрій Музиченко з питаннями які повязані з життєдіяльністю факультету. Студентів ознайомили з наказом ректора № 560 від 02.06.2023 року «Про зміну вартості навчання на 2023-2024 навчальний рік для студентів 2 – го і наступних року навчання» та необхідністю виконання власних договорів щодо вчасної оплати за навчання та не допущення заборгованості за 1 семестр 2023-2024 року. Терміни оплати продовжили до 30 червня 2023 року.

    Андрій Музиченко розповів студентам алгоритм проживання в гуртожитку під час літніх навчальних та виробничих практик. Та механізми оплати за проживання в гуртожитку також за наступний навчальний рік.
      Студенти задавали питання виступаючим на що отримали вичерпні відповіді.

Віталій НАГОРНИЙ
заступник декана економічний факультету

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook