Практичне навчання зі студентами на базі ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція»

22 червня 2023, 22:15
Агрономічна дослідна станція
21 та 22 червня 2023 року доцент кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва НУБіП України Гунько С.М. проводив практичне навчання для студентів 1-4 групи 2 курсу агробіологічного факультету на базі ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція».
Під час проходження практики студенти відвідали зернотік та зернові склади підприємства, де доцент Гунько С.М. ознайомив їх із порядком роботи по прийому зерна на хлібоприймальних підприємствах, формуванням об’єднаних проб для різних партій зерна, типами пробовідбірників та принципом їх роботи.
Викладач розповів про можливі змінами забарвлення, запаху, смаку зерна та ознайомив із методиками визначення цих показників. Студенти освоїли  технології післязбиральної доробки зерна в залежності від його початкової якості і познайомилися із матеріально-технічною базою господарства, яка використовується для доведення якості зернового вороху до вимог стандарту перед закладання його на тривале зберігання.
Студенти разом із викладачем відібрали проби зерна, яке зберігається на зерноскладі та провели його оцінку за показниками вологості та засміченості. Вологість визначали експрес методом із використанням вологоміра біля насипів зерна, а засміченість відібраних зразків студенти оцінювали у навчальних класах дослідної станції. В цілому практичне навчання було динамічним та пізнавальним. 

,

Доцент кафедри, Сергій Гунько
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook