Круглий стіл з нагоди відзначення 20-ї річниці філії наукової бібліотеки в навчальному корпусі № 1

23 червня 2023 року
   Філія наукової бібліотеки у навчальному корпусі № 1 була створена за наказом ректора від 23.01.2003 р., а урочисте відкриття її відбулось 19 червня 2003 р.

   Саме з нагоди 20-ої річниці філії бібліотеки у навчальному корпусі № 1 і відбулося засідання круглого столу, під час якого згадали, за яких умов і причин було прийняте рішення про створення філій бібліотеки, як розвивалася філія та наповнювалися її бібліотечні фонди.
  Приємно відзначити, що до участі у цьому заході окрім співробітників наукової бібліотеки, долучилася адміністрація ННІ лісового і садово-паркового господарства.

   Під час вітального слова Тетяна Кіщак, директорка наукової бібліотеки, зазначила, що з самого моменту відкриття філії її завідувачкою стала Анна Новакова, і ось уже 20 років вона її очолює та забезпечує повноцінне функціонування цього структурного підрозділу наукової бібліотеки.
   Тетяна Кіщак подякувала керівниці філії за багаторічну плідну роботу, побажала процвітання філії та нагородила особисто Анну Новакуву Подякою від наукової бібліотеки й вручила пам’ятну відзнаку філії.

   У своєму виступі, що був присвячений історичному екскурсу філії бібліотеки, Анна Новакова, згадала історію створення філії, зазначивши, що з самого початку бібліотечний фонд філії нараховував 4000 примірників, з них – 2400 книг та 1600 журналів. Нині ж фонд філії складає 25324 примірники (3718 назв видань). Також вона з вдячністю відзначила керівництво ННІ лісового і садово-паркового господарства, яке впродовж усіх 20 років, опікувалося цією філією і продовжує це робити.

   Роман Василишин, директор ННІ лісового і садово-паркового господарства, у своєму виступі наголосив на важливій ролі філії бібліотеки у формуванні висококваліфікованих спеціалістів лісової галузі та подякував працівникам філії за багаторічну і сумлінну роботу, вручивши їм подяки з нагоди ювілею.

   Віктор Маурер, який був директором ННІ лісового і садово-паркового господарства у 2001-2002 рр. у своєму виступі розповів, що саме він був одним із ініціаторів створення філії бібліотеки у навчальному корпусі № 1, адже вже на той час розумів необхідність прийняття такого рішення. І саме він був присутнім на урочистому відкритті філії у червні 2003 р. Віктор Маурер теж подякував бібліотекарям філії за наполегливу та невтомну роботу.

   Наталія Рогоза, доцент кафедри економічної кібернетики, яка у 2003 р. очолювала наукову бібліотеку та була безпосередньо задіяна у відкритті філії, поділилася з присутніми спогадами про ті бурхливі моменти, які передували її створенню, а також привітала бібліотекарів з святом та побажала подальшого процвітання.

   На завершення, учасники заходу ознайомилися з доповіддю Лариси Сідько, завідувачки інформаційно-бібліографічного відділу, яка розповіла про історію розвитку та становлення наукової бібліотеки сторінками рідкісних і цінних книг з бібліотечного фонду.

Неллі Маркова-Пипко,
заступниця директорки наукової бібліотеки

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook