ЗДОРОВ’Я РИБИ В УМОВАХ СЬОГОДЕННЯ

23 червня 2023 року

 Здоровя риби в умовах сьогодення

 20 червня 2023 р. Державним агентством меліорації та рибного господарства України, Державна установа «Іхтіологічна лабораторія» організовано семінар «Здоров’я риби в умовах сьогодення», де кафедра гідробіології та іхтіології НУБіП України прийняла активу участь.

Метою семінару було обговорення актуальних іхтіопатологічних питань з метою покращення здоровя риби.

Аналіз епізоотичної ситуації щодо захворювань риб в Україні впродовж останніх років засвідчив, що інвазійні та інфекційні захворювання реєструються у всіх рибницьких господарствах і природних водоймах. Ситуація набуває загрозливого характеру у зв’язку з тим, що ураження екто- та ендопаразитами впливає на рибопродуктивність водойм в умовах аквакультури. Також не можна залишити поза увагою погіршення екологічної ситуації, наслідки війни в Україні. Епізоотична ситуація у рибницьких водоймах на даний час є непрогнозованою, тому потребує ретельного аналізу та розробки плану заходів, спрямованих на її стабілізацію.

Обговорювались питання мікробної біотехнології для підвищення ефективності виробництва аквакультури та відновлення екологічного стану водойм.

Підходи міжнародних організацій до питання антибіотикорезистентності.

Хвороби, спільні для людей і тварин, які передаються через рибу та інших гідробіонтів.

Після цікавих доповідей фахівців провідних установ рибної галузі, відбулось обговорення питань покращення іхтіопатологічного стану у рибництві з керівниками рибних господарств.

На завершення учасники семінару подякували організаторам за створення корисного кейсу та хорошої атмосфери.

 

Дякуємо нашим воїнам за можливість проведення таких заходів.

 

 

Старший викладач кафедри гідробіології та іхтіології

Антон КЛИМКОВЕЦЬКИЙ

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook