Магістри-дослідники факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК підвели підсумки навчання на засіданні Екзаменаційної комісії

21 червня 2023 року

 

    21 червня 2023 року на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК відбулося засідання Екзаменаційної комісії для атестації фахівців ОС «Магістр» освітньо-наукової програми «Нутріціологія спеціальності 181 «Харчові технології».

 Для проведення атестації випускників, відповідно до наказу проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука №473 від 12.05.2022 р., була створена комісія у складі: Валентина Корнієнко, голова комісії; Лариса Баль-Прилипко, декан факультету; Людмила ТищенкоЮлія Крижова, доценти кафедри технології мꞌясних, рибних та морепродуктів.            

Із вступним словом до здобувачів та членів екзаменаційної комісії звернулась Лариса Баль-Прилипко, декан факультету, д.т.н., професор яка зачитала наказ про створення ЕК, розпорядження про допущення до захисту студентів, звіт про результати автоматизованої перевірки кваліфікаційних робіт на наявність плагіату, побажала усім продуктивної роботи, а здобувачам – бути впевненими у своїх виступах з представлення результатів досліджень та відповідях на запитання.

В умовах воєнного стану магістри, під організаційно-методичним керівництвом науково-педагогічних працівників,  вправно поєднували виготовлення інноваційних продуктів в умовах сучасних лабораторій кафедри технології мꞌясних, рибних та морепродуктів та проведення експериментальних досліджень, адже магістерська робота – це самостійна індивідуальна кваліфікаційна робота з елементами дослідництва та інновацій, яка є підсумком теоретичної та практичної підготовки магістрів, де одним з головних завдань - проведення експериментальних досліджень.

Виконання наукових досліджень дозволяє закріпити знання, набуті студентами магістратури у процесі навчання та набути умінь і навичок необхідних для виконання професійних обов’язків.

Доповіді студентів супроводжувалися показовими презентаціями, які відображали основні результати виконаної роботи та короткою доповіддю.

Студенти мали змогу продемонструвати знання, уміння та навички, здобуті під час навчання та проходження практики на магістерських програмах.

Тематика магістерських робіт поновлюється кожного навчального року. У поточному році також було оновлено і затверджено інноваційні та неординарні теми, серед яких найбільший інтерес викликали:

1.            Розробка раціонів харчування людей із захворюваннями серцево-судинної системи (Величко Іванна).

2.            Розробка технології напоїв на молочній основі для спортсменів (Потупа Олександр).

3.           Наукове обґрунтування розробки раціонів харчування людей, що працюють на обꞌєктах з радіоактивними забрудненнями та джерелами іонізуючого випромінювання (Шпінь Олександра).

Надзвичайно цікавими та неординарними були представлені результати магістерської кваліфікаційної роботи Толок Єви, виконаної на тему: «Розробка технології молочних продуктів на основі рослинних замінників молока».      «Я, Єва Толок вступила до магістратури НУБіП з Національного університету «Києво-Могилянська академія», і дуже щаслива, що саме тут здобула освіту нутріціолога. Під час навчання в магістратурі я активно займалась науковою роботою, і пишаюсь своїми результатами. У моєму доробку є 1 монографія, 3 статті та сертифікати за участь у Міжнародних, всеукраїнських конференціях, симпозіумах, круглих столах. А ще, завдяки НУБіП України, я маю можливість навчатись по програмі Erasmus+ у Вищій школі м. Ліль, Франція. Дякую всім, у першу чергу Збройним Силам України за надану можливість навчатись, працювати та просто жити, ректорату, в особі ректора Станіслава Ніколаєнка, за зусилля, спрямовані на організацію та забезпечення навчального процесу на високому рівні, врахування індивідуальних умов для навчання кожного студента, так як в реальних умовах війни (повітряні тривоги, відсутнє або нестабільне інтернет-з’єднання та ін.) не кожен наш студент має доступ до мобільного зв’язку чи до мережі Інтернет та своєму РІДНОМУ факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, зокрема декану Ларисі Баль-Прилипко за те, що повірили в нас та підштовхують до нових звершень. Можливості відкривають двері тільки перед наполегливими та зосередженими на навчанні. Тому не покладайте рук! І реалізовуйте задумане!».

Членами комісії із захисту також було відмічено, що студенти демонструють глибокі знання з фахових дисциплін, набуті протягом навчання в університеті.

Факультет пишається своєю активною молоддю, оскільки її наукові, громадські здобутки під час навчання сприяють збереженню рейтингових позицій серед випускаючих кафедр нашого університету. 

Сподіваємося, що такі вдалі розробки отримають подальший розвиток та будуть гарним стартом у майбутньому професійному житті наших магістрів!

 

ВІТАЄМО МАГІСТРІВ-ДОСЛІДНИКІВ З УСПІШНИМ ЗАХИСТОМ МАГІСТЕРСЬКИХ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ!

СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ! 

 

 

Олена Очколяс
секретар ЕК факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook