Фахівці міжрегіональних управлінь Держпродспоживслужби України на державному кордоні підвищили кваліфікацію в НУБіП України

25 червня 2023 року
ФВМ НУБіП України
  З 12 по 23 червня 2023 р. на базі факультету ветеринарної медицини спільно з ННІ неперервної освіти і туризму та Держпродспоживслужбою України дистанційно підвищували кваліфікацію фахівці міжрегіональних управлінь Держпродспоживслужби України на державному кордоні.

 

   Навчально-тематична програма підвищення кваліфікації включала наступні теми:

  • Перспективи ветеринарної освіти і науки в Україні, як фактор забезпечення здоров'я нації в умовах глобалізації світової економіки.

  • Післядипломна освіта лікарів ветеринарної медицини в Україні.

  • Вимоги законодавства ЄС, України та Кодекс Аліментаріус, щодо безпечності та якості харчових продуктів. Теоретичні аспекти системи НАССР. Підходи до практичного впровадження НАССР. Найбільш поширені невідповідності під час впровадження системи НАССР.

  • Державний контроль та нагляд за якістю ветеринарних імунобіологічних засобів (ВІЗ), та роль державних ветеринарних інспекторів відділів прикордонного інспекційного контролю в недопущенні несанкціонованого обігу в Україні ветеринарних препаратів закордонного виробництва.

  • Вимоги законодавства ЄС щодо здійснення заходів контролю під час ввезення (пересилання) вантажів на територію країн-членів.

  • Клітинні технології у ветеринарній медицині. Практичні аспекти трансфузіології.

  • Завдання компетентного органу України, який реалізує державну політику у галузі ветеринарної медицини та сфері безпечності та якості харчових продуктів, щодо забезпечення епізоотичного благополуччя території України. ВООЗТ (МЕБ) –інфекційні та інвазійні хвороби станом на 2023 рік.

  • Нормативно-правове забезпечення здійснення державного ветеринарно-санітарного контролю та державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин. Організація діяльності міжрегіональних головних управлінь Держпродспоживслужби на державному кордоні.

  • Сучасні підходи до забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в Україні. Організація протиепізоотичних заходів і управління епізоотичним процесом. Сказ в Україні, країнах СНД і світі. Профілактичні заходи щодо сказу, під час оформлення некомерційного переміщення домашніх тварин, за межі території України.

  • Нормативно-законодавчі акти, що регулюють деякі питання державного контролю на період воєнного стану. Біотероризм. ризики спалахів сибірки та перспективи контролю захворювання в умовах війни з РФ. Глобальний ринок здоровя тварин. Стратегія "One Health" і проблема зоонозів.

  • Оформлення та видача ветеринарних документів, міжнародних сертифікатів, у т.ч. ветеринарних. Перевірки вантажів з продуктами, харчовими продуктами нетваринного походження, кормами нетваринного походження під час ввезення (пересилання) на митну територію України.

  • Засади та порядок здійснення державного контролю за харчовими продуктами та іншими об’єктами санітарних заходів. Повноваження та обов’язки державних інспекторів.

  • Відбір зразків як форма державного контролю біологічного матеріалу, репродуктивного матеріалу, патологічного матеріалу або будь-яких інших матеріалів чи речовин, з метою перевірки шляхом проведення простих або лабораторних досліджень (випробувань) відповідності законодавству ветеринарну медицину та благополуччя тварин.

  • Відбір зразків для проведення лабораторних досліджень (випробувань) під час ввезення (пересилання) вантажів на митну територію України та направлення до уповноваженої лабораторії.

  • Практичні умови користування офіційним сайтом Всесвітньої організації здоров’я тварин (МЕБ). Профілактика і заходи боротьби з АЧС та інших інфекційних захворювань. 

  • Інформатика та інформаційні технології у галузі ветеринарної медицини та сфері безпечності та якості харчових продуктів (інформаційно-комунікаційна система контролю).

   Слухачам проводили профорієнтаційну роботу, особливо акцентовано увагу на спеціальностях 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» за якими ведеться підготовка на факультеті ветеринарної медицини.

   Представлена можливість вступу до університету на програми перепідготовки з наданням другої вищої освіти та магістерські програми які функціонують в ННІ неперервної освіти і туризму та факультеті ветеринарної медицини. Увагу слухачів було акцентовано на можливості стажування фахівців ветеринарної медицини приватних структур на базі факультету ветеринарної медицини та ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України.

   Слухачам побажали високих професійних досягнень і щоб набуті знання у НУБіП України приносили матеріальне та моральне задоволення.

   У своїх відгуках слухачі підвищення кваліфікації подякував науково-педагогічному колективу НУБіП за їхню працю та знання, які вони отримали в Університеті.

  

  Окремо висловили щиру вдячність керівництву Національного університету біоресурсів і природокористування України за відмінно організоване навчання. 

Григорій Бойко,
доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії,
відповідальний за післядипломну освіту
на факультеті ветеринарної медицини
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook