Працювали за фахом і готові до нових вершин – студенти-журналісти захистили практику

25 червня 2023 року
НУБіП України

Студенти самостійно знаходили собі бази практики, удосконалювали свої уміння й успішно захистили практику.

Для багатьох з них базою була медіалабораторія, в якій вони під керівництвом Катерини Шевцової робили сюжети для нашого ю-тюб каналу. Третьокурсниця Анна Гамениця працює в медіалабораторії. Також здобували практичні навички протягом року по суботах від відомих журналістів, завдяки майстер класам, організованих медіалабораторією.
Висвітлювали діяльність і окремих підрозділів університету. Студенти 2 і 3 курсів (Казмірчук Людмила, Теплюк Юлія) відвідували ВП НУБіП України “Агрономічна дослідна станція” (Київська область, Васильківський р-н, с. Пшеничне) і висвітлювали діяльність цього підрозділу.
Войтенко Аліна, Заяць Стефанія, Андреєва Вікторія відвідали кафедри конярства і бджільництва НУБіП України, поспілкувалися з керівниками цих кафедр та підготували матеріали про них.

Третьокурсниця Лілія Кузьменко цьогоріч практику вона проходити не в медіалабораторії, як більшість студентів, а в редакції одеської газети «Ваш інтерес».

Ось як вона описує свій досвід: «Свої перші кроки на журналістському шляху я робила на батьківщині єдиної (до сьогодні) журналістки у нашому роду, письменниці, своєї бабусі Любові Кузьменко. Починаючи практику у газеті, я познайомилася з колективом та редакційною політикою і була вражена тим, яку велику роль тут відводять дисципліні, повазі до думки колег, точності і оперативності, зворотному зв’язку з читачем та публікації інших точок зору.Нова і корисна інформація просто переповнювала голову. Здавалося, що можу щось головне упустити, загубити серед розмаїття зустрічей і бесід. Але, слава Богу, в цьому творчому колективі я почувалася, як риба у воді, і вся інформація знаходила свою нішу і відкладалась на поличках моєї пам’яті. Неординарні особистості – члени колективу – дали мені змогу відчути себе потрібною на теренах журналістики, втілити на практиці знання, які дав мені мій університет. Так що, додому я їхала з повним багажем практичних знань, вмінь і моїм журналістським доробком: статтями про реальних людей, їхні історії та проблеми, про військових та Одещину. До того ж, засвоїла основне – професія журналіста змушує вчитися все життя. Практика у творчому колективі – це застосування знань, отриманих у нашому закладі».  

  

А Олександр Литвин стажувався в азербайджанському інформаційному агентстві «Report», в якому виконував роботу журналіста у віддаленому форматі. Ось як він описує свій досвід: «День рядового журналіста починається з комунікації з командою. Головний редактор розподіляє роботу між журналістами, і ми приступаємо до виконання завдань. Моя особиста порада для майбутніх журналістів - брати ініціативу в свої руки та говорити на теми, які вам цікаво писати, обирати конкретні події та не соромитися пропонувати свої «робочі руки». Після отримання завдання починається найцікавіший творчий процес, в якому повністю розкривається ваш журналістський потенціал. Потрібно зануритися з головою у вибрану подію і ретельно вивчити її . Це полегшить написання і додасть вашій статті об'єктивності. Після написання, ваша робота відправляється головному редактору на пошту, де він перевіряє роботу та викладає на сайт. Також я отримав досвід роботи з новими «Адмінками». (Адмінка – це спеціальний інструмент для публікації та редагування статті на сайті). Щодня ти вдосконалюєш свої вміння та навички у сфері. Загалом я пропрацював недовгий період часу і здобув крутий досвід та навички комунікації у великій редакції де понад 30 осіб. Незважаючи на формат дистанційної роботи, мені вдалося отримати насолоду від роботи в команді і завести знайомства в іншій країні».
Владислав Мошківський стажувався на суспільному радіо Промінь, Дарина Вигівська та Ангеліна Косянчук працювали смм-ницями…
Тепер у студентів є літній перепочинок і – нові професійні горизонти.

 
Анна Данько-Сліпцова,
доцент кафедри журналістики та мовної комунікації

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook