Студенти факультету землевпорядкування успішно пройшли навчальну практику з фотограмметрії та дистанційного зондування

24 червня 2023, 10:00
факультет землевпорядкування
  Навчальні практики відіграють важливу роль у підготовці студентів до реальних викликів і вимог сучасного ринку праці. Відтак, відповідно до графіку освітнього процесу, студенти 3-го курсу та 2-го курсу скороченого терміну навчання факультету землевпорядкування, протягом 2 тижнів проходили навчальну практику з фотограмметрії та дистанційного зондування під керівництвом професора кафедри управління земельними ресурсами Ірини Купріянчик і доцента Євгена Бутенка.
  Безпосередніми завданнями навчальної практики було освоєння студентами практичних навичок і технології виконання вимірів на аерознімках, дешифрування аерознімків, трансформування знімків і складання планово-картографічних планів за матеріалами аерофотознімання, 3D моделювання.
  Протягом практичного навчання студенти визначали масштаб зйомки, виконували прив’язку аерознімків, формували фотомозаїки, проводили дешифрування, трансформували знімки в програму Pix4D, отримали щільну хмару точок для подальшого експорту в програму Civil3D.
  Завершальним етапом було складання, контроль і оцінка точності ортофотоплану у масштабі 1:2000.
  Студенти здобули практичні навички зі збору та обробки фотограмметричних даних з використання технологій дистанційного зондування, а також навчилися застосовувати спеціалізовані програмні засоби для аналізу та інтерпретації отриманих геодезичних даних.
  Навчальна практика з фотограмметрії та дистанцийного зондування пройшла організовано й успішно. Студенти мали можливість поглибити свої знання та вміння, отримали досвід у застосуванні сучасних технологій, що сприяли їхньому розвитку як фахівців.
 
 
 
 
Ольга Пронь,
студентка 3 курсу

факультету землевпорядкування 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook