Отримання практичних навичок з дисципліни «Мікробіологія і вірусологія» студентами спеціальності 202 Захист і карантин рослин.

26 червня 2023, 10:32

З 19 по 23 червня 2023р. була проведена навчальна практика для студентів 2 курсу спеціальності «202 Захист і карантин рослин» з «Мікробіології і вірусології». Згідно з програмою практики студенти виконавали наступні завдання:
1.Відбір зразків грунту.
2.Підготовка зразків рослин до аналізу.
3.Ідентифікація ізолятів мікроорганізмів.

 

Студенти, учасники навчальної практичної підготовки з мікробіології і вірусології, завершили інтенсивну п'ятиденну програму з відмінними результатами. Практиканти здобули великий досвід у навичках відбору та культивуванні мікроорганізмів з ґрунту та рослинного матеріалу. Вони навчилися ідентифікувати мікроорганізми, застосовуючи мікроскопію, біохімічні тести та молекулярно-біологічні методи. Особливо відзначилися Анастасія Карась, Йосип Гольцбергер, Анастасія Оврамець, Ольга Басок, Вероніка Коваленко, Людмила Богушевська, Вадим Єрко, Єлізавєта Никитенко, Михайло Чепчак, Яніна Бельскіте та ін.

Окрім того, учасники практики мали чудову можливість відвідати Інститут захисту рослин НААН і ознайомитися з передовими досягненнями в області сільськогосподарської мікробіології та захисту рослин. Екскурсія в інститут дала учасникам унікальну можливість побачити сучасні методи контролю шкідників та захворювань рослин, а також дізнатися про інноваційні підходи до підвищення продуктивності і стійкості сільськогосподарських культур.

Учасники практики висловлюють щиру вдячність організаторам за таку цінну можливість поглибити свої знання та отримати практичний досвід.

 

В цілому за результатами практичного навчання відкриваються їм нові перспективи у сфері аграрного виробництва і надихають на подальше дослідження в галузі сільськогосподарської мікробіології.
Цей досвід стане основою для їхньої майбутньої кар'єри і сприятиме покращенню застосування інновацій в сільському господарстві, спрямованих на екологічно стійке та ефективне виробництво харчових продуктів.

 


Микола Патика, професор кафедри фітопатології

ім. акад. В.Ф. Пересипкіна, д.с.-г.н, академік НААН України.

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook