Захист бакалаврських проєктів – надзвичайно важливий, підсумковий етап навчання студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

26 червня 2023 року

        Захист бакалаврських проектів – це надзвичайно важливий,  підсумковий етап навчання студентів. З урахуванням нинішнього становища в Україні, розроблені проекти наших студентів набувають ще більшої значимості. Харчова промисловість є однією із пріоритетних галузей економіки нашої країни, тому кожен такий проект є значимим внеском у  розвитку даної галузі.

Цьогоріч проведення підсумкової атестації випускників ОС «Бакалавр»  спеціальності 181 «Харчові технології» проводилося в змішаному форматі, в період з 19 по 24 червня.

Кожен проєкт студентів є значимим внеском у розвиток харчової галузі України, адже нагодувати населення України покликані висококваліфіковані випускники факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

Для проведення атестації випускників освітнього-професійної програми підготовки фахівців освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» 1 групи та скороченого терміну навчання денної та заочної форми навчання, які навчались за вибірковим блоком «Технології мꞌяса та мꞌясних продуктів» була сформована екзаменаційна комісія, головою якої виступив Володимир Василів, завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК, кандидат технічних наук, доцент. До складу комісії увійшли: Олександр Савченко, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів, к.т.н.; Оксана Штонда, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів, к.т.н.; Юлія Крижова, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів, к.т.н. 

Для підготовки фахівців освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» 2  групи, які навчались за вибірковим блоком «Технологія риби та морепродуктів» створено екзаменаційну комісію у такому складі:

Голова комісії – Володимир Василів, завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК, кандидат технічних наук, доцент.

Члени ЕК: Наталія Слободянюк, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів, кандида сільськогосподарських наук, доцент;

Наталія Голембовська, в.о. завідувача кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів, кандидат технічних наук, доцент;

Аліна Менчинська, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів, кандидат технічних наук, доцент.

Для проведення атестації бакалаврів 3 групи, які навчались за вибірковим блоком «Харчові технології у ресторанній індустрії» була створена комісія у складі:

Голова комісії – Володимир Василів, завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК, кандидат технічних наук, доцент;

Члени ЕК: Галина Толок – завідувач кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції, доцент;

Анастасія Іванюта,  кандидат технічних наук, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів;

Ігор Устименко, кандидат технічних наук, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів.

Секретарі ЕК - кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Зінаїда Бурова та кандидат технічних наук, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Валентина Ісраелян.

Щодня, на початку захисту з вітальним словом до майбутніх фахівців сфери харчових технологій зверталась, декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариса Баль-Прилипко. 

В 2023 році випускники представили до захисту 91 роботу, у яких продемонстрували здатність використовувати і впроваджувати набуті знання з харчових технологій у різних сферах професійної діяльності, відповідно до наявних ризиків та імовірних загроз, згідно вимог національних та міжнародних стандартів і практик, законодавчої та нормативно-правової бази України.   

В нинішніх воєнних умовах України, бакалаври змогли на високому рівні виконати свої дипломні проєкти, гідно їх презентувати та надавали грунтовні відповіді на усі поставлені запитання екзаменаційною комісією.

ЕК відмітила найкращі доповіді дипломних проєктів:

Ангеліни Кулачок «Проект птахокомбінату потужністю 19, 2 т м’яса птиці за зміну»;

Олени Сметанки «Проект ковбасного цеху потужністю 7 т ковбасних виробів за зміну»;

Марії Мартинюк «Проект консервного цеху потужністю 20 туб консервів за зміну»;

Олексія Ситника «Проектцеху з виробництва консервів в олії»;

Вероніки Панченко «Проект цеху з виробництва пресервів з морських безхребетних та водоростей»;

Тетяни Тригуби «Проект цеху з виробництва рибних напівфабрикатів»;

Дмитра Кійка «Проект виробничого цеху в студентській їдальні на 70 місць»;

Марини Ходаківської «Проект гарячого цеху у котлетній на 50 місць» 

Вікторії Пилипенко «Проект виробничих цехів в ресторані на 86 місць»;

Інни Ляшенко «Проект гарячого цеху в ресторані на 66 місць»;

Софії Куфель «Проект м’ясо-рибного цеху у ресторані на 50 місць»

За результатами захисту усі студенти отримали позитивні оцінки. Члени ЕК залишилися задоволеними доповідями та знаннями наших студентів високого рівня та побажали майбутнім випускникам ОС «Бакалавр»  спеціальності 181 «Харчові технології» продовжити навчання у магістратурі славетного НУБіП України.

Знання, отримані за чотири роки навчання, дали змогу втілити усе задумане у дипломному проєкті, з радістю очікую початку вступу на магістратуру, щоб як магістр факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК розпочати наукову діяльність у сфері харчових технологій” - каже Дмитро Кійко.

Ще закінчуючи школу, в мене не було сумнівів, що здобуту якісну освіту на факультеті харчових технологій та управління кістю продукції АПК, мене сьогодні переповнюють емоції після захисту дипломного проєкту. З нетерпінням очікую початку навчання в магістратурі на рідній кафедрі - технології м’ясних, рибних та морепродуктів” — поділилась враженнями Марина Ходаківська.

За час навчання на бакалавраті я отримала безцінний багаж знань, що допоможе мені в професійній діяльності, це буде мій внесок у розбудову України після нашої перемоги. Зараз думаю над науковим напрямком у магістратурі” — каже Вікторія Пилипенко.

Результати захисту кваліфікаційних робіт здобувачами освіти бакалаврського рівня підтвердили якість отриманих за чотири роки навчання у НУБіП України знань та вміння застосовувати набуті результати навчання у професійній діяльності.                       

Члени екзаменаційної комісії та колектив кафедри технології мʼясних, рибних та морепродуктів щиро вітають студентів-випускників із успішним захистом кваліфікаційних робіт бакалавра.

 

Валентина Ісраелян,
Ігор Устименко,
доценти кафедри технології
м’ясних, рибних та морепродуктів

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook